Zračna luka spremno u EU


Sezona na pulskom aerodrom službeno je startala krajem ožujka i od tada iz Pule se leti prema Londonu, Frankfurtu, Amsterdamu, Kölnu, Berlinu, Beogradu. Tu su i linije prema Glasgowu, Newcastlu, Kopenhagenu, Moskvi, Stockholmu, Helsinkiju, Manchesteru, Münchenu, Leeds Bradfordu i Samari. Pula je, doduše samo u sezoni, povezana i s Oslom, Berlinom, St. Petersburgom, Madridom, Baselom, Lyonom, Minskom i Kijevom ali i Grazom, Bečom, Innsbruckom i Linzom.

Ove godine se očekuje povećanje broja putnika za nekih 30 tisuća, pa bi, prema prognozama, do kraja sezone kroz aerodrom trebalo proći njih 400 tisuća.

Jedan od prioriteta novog direktora Svemira Radmila bilo je povezivanje Pule s čitavim svijetom, a to je čini se, već zaživjelo.

Tri mjeseca nakon preuzimanja funkcije direktora u pulskoj zračnoj luci, Svemir Radmilo imao je dovoljno vremena da snimi stanje koje mu je u naslijeđe ostavio prethodnik Bruno Rogović. Zatekao ga je gubitak od 2,4 milijuna kuna ostvaren u prošloj godini.

- Sve troškove sveli smo na minimum… Investicije su na čekanju i sve što se moglo, prebacilo se na iduću godinu, a nema ni novih zapošljavanja, kaže on.

S obzirom na ulazak u Europsku uniju, Zračna luka 1.srpanj dočekuje spremna.

- Kroz desetak dana trebaju nam stići i oznake koje će se montirati na kućice za kontrolu putovnica a kojima će se odvajati državljani iz EU i ostali, rekao je Radmilo, dodajući da će državljani  koji dolaze iz EU, prolaziti kroz poseban koridor i to je ujedno najveća izmjena, dodaje direktor. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ i V. KAPELOTO, snimio D. MEMEDOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter