Poreč: Zna li se već ravnatelj Otvorenog učilišta?

Na Trgu Marafor prodaje se kuća s mačkama (Arhiva)
Na Trgu Marafor prodaje se kuća s mačkama (Arhiva)

- Po gradu se već dva tjedna naveliko priča da će vijećnik Robert Velenik biti novi ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Poreča, a natječaj za to radno mjesto još nije niti objavljen, kazao je Rodoljub Kosić (Kosićeva nezavisna lista). Gradonačelnik Edi Štifanić mu je odgovorio da će se sukladno zakonu provesti natječaj na kojem će biti izabrana najbolja osoba za taj posao. Vijećnik Robert Velenik (IDS) nije opovrgnuo buduću kandidaturu na mjesto ravnatelja POU, ali je Kosiću spočitnuo da ovakvim istupima uznemirava djelatnike Doma obrtnika čiji je Velenik direktor. Kosiću je uzvratio da se kandidirao za gradonačelnika tek kada je znao za sigurno radno mjesto u Rijeci (Kosić je u vrijeme izbora 2013. smijenjen s pozicije direktora Usluge Poreč, a uskoro se zaposlio kao menadžer Hrvatskih voda op.n.).

Neće kupiti "zgradu sa stotinjak mačaka"

Luka Šergo (IDS) se zanimao hoće li Grad kupiti objekt, u starom gradu blizu trga Marafora, kojeg je ovršila jedna banka. Na dražbi održanoj u veljači nije se javio nijedan zainteresirani kupac. "Zgradu sa stotinjak mačaka", kako ju je nazvao gradonačelnik Štifanić, Grad zasad neće kupovati premda ima pravo prvokupa. Početna je ponuđena cijena je iznosila 13 milijuna, kazao je Štifanić, što im je bilo previše. Stevo Žufić (Kosićeva nezavisna lista) je tražio da se uredi, od valova uništena, plaža Riveta između hotela Riviere i Talijanske osnovne škole. Gradski komunalni pročelnik Marino Poropat naveo je da se plaža odnosno šetnica sanirala više puta. Rezultati su bili kratkotrajni zbog siline valova na tom pojasu, pa je u planu obimniji zahvat o čemu traju dogovori s konzervatorima.

Montažni rotor na Finidi s uređenim okolišem bit će dovršen do 1. svibnja, odgovorio je pročelnik Poropat vijećniku Eugenu Stanissi (IDS). Snježana Mekota (Mekotina nezavisna lista) je tražila da se s dezinsekcijom započne ranije budući je lani bila velika navala komaraca. Pročelnik Poropat je kazao da tek sada idu u postupak nabavke, jer su morali čekati smjernice sa županijske razine, na što je Mekota replicirala s pitanjem kako je onda Fažana mogla pokrenuti dezinsekciju bez županijskog programa rada.

Nabavka automatskih vanjskih defibrilatora

Nakon što se ostvare preostale očekivane donacije od strane nekoliko većih porečkih firmi Grad će financirati razliku koja preostane za nabavku posebnog kombi vozila Društva invalida Poreč kazala je dogradonačelnica Nataša Bašanić Ćuš vijećniku Deanu Pauletiću (IDS). U suradnji sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu te Crvenim križem na nekoliko će se frekventnih lokacija u Poreču postavljati automatski vanjski defibrilatori čime će Poreč kao turistički centar dobiti dodatan medicinski nadstandard najavila je

Maurizio Zennaro (Kosićeva nezavisna lista) koji je na prethodnim zasjedanjima Gradskog vijeća pokrenuo raspravu o kriterijima financiranja gradskih udruga ustvrdio je da se utvrđena procedura koju nalaže gradski pravilnik za dodjelu sredstava nije poštovala. Kao član gradskog odbora za kulturu na kojem bi se o tome trebalo raspravljati kaže da nikad takav dokument, prijedlog financiranja s obrazloženjem, nije dobio u ruke. Prigovorio je što se lani Udruzi invalida "skinulo" 20 tisuća kuna te što nije u zakonskom roku dobio odgovore gradske uprave na postavljena pitanja.

Danijela Banko Štokovac (IDS) pitala je koji je stav Grada prema tome da polaznici talijanskog dječjeg vrtića s područja Tara ubuduće pohađaju talijansku osnovnu školu u Novigradu umjesto u Poreču. Oglasila se dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović pozvavši se na dokument o mreži škola koji definira upisna područja te napomenuvši da Grad osuđuje tu inicijativu te da će joj se suprotstaviti. Vijećnik Zennaro, ujedno ravnatelj novigradske TOŠ, istakao je da zakon omogućava mogućnost biranja škole te da su upisna područja također podložna promjenama. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter