Glas Istre
Petak
28.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
28.04

Zlatni eko-certifikat za buzetske srednjoškolce

Objavljeno: 18.06.2015 | 07:37 Zadnja izmjena: 18.06.2015 | 07:37 0 komentara

Srednja škola Buzet po šesti put obnovila je prestižni status međunarodne eko-škole. Ispunila je time sve zadane kriterije te joj je dodijeljen zlatni certifikat međunarodnih eko-škola i trajni status.

- Prije dvanaest godina naša škola kandidirala se za sudjelovanje u međunarodnom programu eko-škola, a danas je stigla do zlatnog certifikata zahvaljujući radu i trudu svih učenika, profesora i djelatnika škole te kumova eko-škole; Grada Buzeta i komunalnog poduzeća Park, istaknula je na prigodnoj svečanosti ravnateljica škole Marija Pavletić.

Program međunarodnih eko-škola, rekla je Pavletić, prepoznat je kao jedan od najuspješnijih modela odgoja i obrazovanja za okoliš u svijetu koji jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša primjenjuju u svakodnevnom životu škole.

Za svoje mjesto u eko - obitelji koju danas u svijetu čini više od 3.500 škola, buzetska Srednja škola izborila se provođenjem programa na temu voda.

- Proteklih dvanaestak godina trudili smo se što više učiti i primijeniti svoja znanja o zaštiti okoliša i što je najvažnije, shvatiti kolika je važnost zaštite okoliša, poručili su srednjoškolci.

Zelenu zastavu kao simbol brige za okoliš, ali i članstva u velikoj obitelji međunarodnih eko-škola, podignuli su srednjoškolci koji su predstavljali školu na ovogodišnjem državnom ekološkom kvizu "Lijepa naša" Dominik Vivoda, Petar Ribarić, Karlo Nežić te Lea Medica, uz asistenciju eko - koordinatora profesora Bože Tolušića. Srednjoškolcima i njihovim profesorima na dobivanju trajnog statusa čestitao je gradonačelnik Siniša Žulić.

- Drago mi je da škola ne samo deklarativno nego i kroz nastavu provodi eko-projekte i čuva okoliš što je na Buzeštini jako važno jer dvije trećine buzetskog područja u obuhvatu su zona sanitarne zaštite te imamo obvezu čuvanja izvora pitke vode za čitavo istarsko područje, rekao je Žulić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
27.04.2017 | 00:25
Pristojan poraz Umažanki
26.04.2017 | 22:00
HNL: Hajduk - RNK Split 5-2
26.04.2017 | 19:47
HNL: Inter - Cibalia 1-1
Kultura
Mozaik