Žive jaslice, Djed Mraz, koncerti i doček Nove u podne

Jučer su vrtićarci i školarci okitili jelku na medulinskoj Placi (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)
Jučer su vrtićarci i školarci okitili jelku na medulinskoj Placi (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Jučer je u Medulin stigao sv. Nikola i na Placi darivao djecu, vrtićarci i školarci okitili su jelku, a ukrašen je i Poštanski ured Djeda Mraza u kojem će mališani moći ispisati blagdanske poruke i poslati ih najmilijima. Dio je to bogatog prosinačkog programa u Općini Medulin koji su na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavili općinski načelnik Goran Buić, pročelnica Suzana Racan Stern, ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac, stručna suradnica Sonja-Barbara Bader i dopredsjednica udruge MedulinArt Hana Zidarić.

Poštanski ured Djeda Mraza

- Program obuhvaća na desetke događaja koje ne organizira samo Općina, nego i šira društvena zajednica, te udruga MedulinArt da bi blagdani bili što veseliji, rekao je Buić.

Tako su se jučer u popodnevnim satima na Placi održali zumba, koncert zbora Cantus Po Puli, te kreativna radionica oslikavanja. Poštanski ured Djeda Mraza otvara se danas u 9.30 u Loži i zasad će u njemu obitavati vilenjaci. Djed Mraz stiže 11. prosinca u 18 sati i u svojoj će kućici (Loži) biti sve do 21. prosinca, svakog dana od 9.30 do 12 te od 18 do 19.30 sati. Danas će u 3mc-u od 18 do 20 sati biti predstavljena produkcija svih sekcija DKUS-a Mendula.

Hrskavi maraton čitanja, koji osim čitanja bajki obuhvaća i ukrašavanje keksića u organizaciji MedulinArta, održat će se 8. prosinca od 18 do 20 sati, također u 3mc-u. U subotu od 18 do 20 sati održat će se disconight za djecu, a u isto vrijeme u Društvenom domu i turnir u briškuli. U 20 na Placi počinje koncert Anelida.

U nedjelju, 11., u 18 sati, uz dolazak Djeda Mraza, na rasporedu je i predstava Teatra naranča.

U ponedjeljak, 12., u 3mc-u će u 18 sati biti predstavljen kalendar Općine Medulin za 2017. godinu. Ujedno će biti otvorena izložba fotografija pristiglih na natječaj za kalendar te će se dodijeliti priznanja autorima najboljih fotografija.

Severka Verbanac ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin rekla je da su polaznici vrtića uključeni u niz aktivnosti. U 3mc-u će 15. prosinca u 18 sati biti predstavljen kalendar DV-a Medulin za 2017. godinu te društveno-didaktička igra Malin na vitar koja na poseban način približava djeci medulinske simbole. Predstava za djecu "Čudesna svjetlost vilinskog svijeta" održavat će se u vrtiću 19., 20. i 21. prosinca s početkom u 17, odnosno 18.30 sati.

Žive jaslice u Premanturi

Mala polnoćka bit će 24. prosinca od 18 do 19 sati u župnoj crkvi sv. Agneze, udruga Sakramenski 27. će, s početkom u 20 sati, održati koncert u 3mc-u.  Iako još nije definiran termin, u Premanturi bi se, najvjerojatnije 26. prosinca, trebale postaviti žive jaslice. Program u Vinkuranu počeo je još 2. prosinca kreativnim radionicama udruga Rotonda i Pet Therapy Indeficienter. Potonja udruga nastavlja održavati radionice: Platnopas će se održati 10. prosinca u Vinkuranskoj čitaonici od 10 do 13 sati, te ponovno 17. prosinca, dok je 13. prosinca od 13 do 14 na rasporedu radionica Čitaj (o) psu.

U Pomeru će 18. od 15 do 17 biti postavljene jaslice na bunaru, dok će se 18. prosinca u područnoj osnovnoj školi u Banjolama, s početkom u 10 sati, održati božićni stolnoteniski turnir u organizaciji Stolnoteniskog kluba Pula.

Doček u podne uz Dražena Zečića i vatromet

Umjesto standardnog dočeka Nove godine, u Medulinu će kod Malina biti organiziran doček u podne, uz animaciju i zabavu za najmlađe, sportsko-rekreativni program, bogatu gastronomsku ponudu, vatromet u podne, koncert Dražena Zečića i nastup DJ-a Nikole. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter