Zemljište na 66 godina tvrtki Barbariga Nova

Zemljište predviđeno za gradnju hotela nalazi se iza marketa u Barbarigi (Arhiva)
Zemljište predviđeno za gradnju hotela nalazi se iza marketa u Barbarigi (Arhiva)

Na javni natječaj za osnivanje prava građenja u Barbarigi za izgradnju hotela, kojeg je prije desetak dana raspisao Grad Vodnjan, do četvrtka, kada je natječaj zatvoren, stigla je samo jedna ponuda - ona poduzeća Barbariga Nova.

To je bilo i za očekivati s obzirom da se tri parcele Grada Vodnjana od 13,4 tisuće kvadrata, koje se nude na 66 godina, vežu uz parcele koje koristi ta tvrtka u vlasništvu bivšeg HDZ-ova ministra turizma Antona Klimana.

Valjana ponuda

- Jedina pristigla ponuda je ponuda društva Barbariga Nova d.o.o., Barbariga, za koju je utvrđeno da je valjana i potpuna. Zapisnik o provedenom nadmetanju dostavit će se Gradskom vijeću Grada Vodnjana na odlučivanje, obavijestili su nas iz gradske uprave nakon provedenog natječaja.

Pravo građenja odnosi se na tri parcele južno od turističkog naselja prema uvali Marić (Porto Mariccio), iza recepcije i marketa. Početna cijena određena je na 137,7 tisuća kuna godišnje plus PDV. Natječaj je, prema jednoglasnoj odluci Vijeća od 20. prosinca 2016., raspisan na zahtjev potencijalnog investitora, a mada se tada nije spominjalo o kome je riječ, prema uvidu u zemljišnim knjigama za dvije parcele na koje će se "oslanjati" novi hotel i objekti u službi turističkog naselja jasno je bilo da se radi o tvrtki Barbarigi Nova.

Zaokružena cjelina

Predmet je na sjednici Vijeća u prosincu, kada je izglasan, ukratko predstavila Iva Bognar, viša savjetnica za nekretnine, a vijećnici nisu tražili dodatna pojašnjenja. Iz teksta i obrazloženja odluke moglo se pak iščitati da se natječaj raspisuje na zahtjev "potencijalnog investitora koji je izrazio namjeru građenja ugostiteljskih objekta tipa hotel i objekata u funkciji hotela i apartmanskog naselja", zajedno sa susjednim parcelama. To susjedno zemljište su dvije nekretnine, odnosno zemljište sa zgradom i gospodarskim dvorištem te pašnjak, bitno manjih površina od tri gradske parcele koje se daju na natječaj. Zemljišne knjige otkrivaju da je vlasnik pašnjaka od 120 kvadrata Kliman, a zgrade i gospodarskog dvorišta od 1.500 kvadrata Barbariga Nova i Kliman. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter