Željko Popović na listi Pokreta za novu Hrvatsku

Željko Popović (Arhiva GI)
Željko Popović (Arhiva GI)

- Ljudi s naše liste nisu ukazivali samo na kriminal i korupciju u trenutku kada nitko nije slutio da se iza političke zavjese odvijaju planirani i organizirani procesi. Oni znaju ponuditi rješenje u mnogim problemima našeg društva, rekao je Željko Popović iz Pule, predsjednik Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske i jedan od kandidata na listi Pokreta za novu Hrvatsku koja izlazi na izbore za EU-parlament.

Popović tvrdi da je lista formirana da bi se stvorili uvjeti za pristojan život, rad, standard i uspjeh svih građana, a ne samo za članove "Tuđmanovog programa 200 bogatih obitelji".

Ističe da su njihovi kandidati važni svjedoci iskrivljenih sustava i metoda kojima su se, radi ekstremnog bogaćenja, služili lukavi organizatori korupcijskih procesa u Hrvatskoj. Govoreći konkretno o imenima ističe da kandidatkinje Claudia Čović i Sonja Vlahek znaju što se radilo i događalo u pošti, a kandidat Paško Kačinari o kriminalnim radnjama u bankama i hrvatskim tvrtkama. 

- Na listi se nalazi i Radovan Smokvina, koji zna gdje je završavao novac namijenjen pomoći Hrvatskoj u ratu, dok je kandidat Darko Petričić istraživao kriminalne procese pretvorbe i privatizacije te je o tome objavio dvije knjige.

Na listi je i Sulejman Tabaković, koji je podnio tužbu radi poništenja pretvorbe i privatizacije, rekao je Popović koji je kao inicijator osnivanja nezavisnog sindikalnog pokreta u državnoj upravi i osnivač sindikata u Carini godinama upozoravao na sustavnu korupciju u Carini i državnoj upravi.

Na listi Pokreta za novu Hrvatske nalaze se i Sandra Bršec Rolih, Jozo Čabraja, Jurica Ilić, Ante Roso i Damir Gašparović. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter