Želimo da se Ipsilon čim prije izgradi i zbog turizma

Valter Flego, Boris Miletić i Darko Lorencin (M. ANGELINI)
Valter Flego, Boris Miletić i Darko Lorencin (M. ANGELINI)

Ministar turizma Darko Lorencin IDS-ovim je načelnicima, gradonačelnicima i istarskom županu Valteru Flegu u utorak navečer u pulskom Circolu predstavio rezultate svog rada u ministarstvu te se još jednom osvrnuo na iznimno uspješnu sezonu. Ujedno je najavio da će u ponedjeljak izaći s informacijama koliko će se iduće godine ulagati u hrvatski turizam u koji je ove godine uloženo više od pola milijarde eura.

- Jedan od projekata koje je Ministarstvo podržalo je novi master plan istarskog turizma. Master plan je pozitivno iskustvo koje je Istra imala od 2003. godine i koji je uključivao i privatni sektor. Sada je u izradi novog plana taj privatni sektor još jače s javnim uključen u generiranje tog razvoja u narednih desetak godina. Isto tako, i Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica uključeni su u programe i projekte koje razvija Istarska županija zajedno s lokalnim turističkim zajednicama, od Hrvatska 365 do brojnih manifestacija. Osim toga, Ministarstvo turizma financiralo je više projekata uređenja plaža, postavljanja više od 20 wifi punktova, zatim smo sudjelovali u sufinanciranju gradnje bazena privatnih iznajmljivača, istaknuo je Lorencin.

Župan te predsjednik županijskog TZ-a Valter Flego kazao je da TZ županije već sada za 2016. godinu planiraju marketinške aktivnosti, a tu misli na suradnju s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom oko udruženog oglašavanja te zajedničke projekte koji se financiraju iz Fonda za turizam.

- Danas smo razgovarali i o projektima koje već iduće godine želimo kandidirati na Fond za turizam. Činjenica je da smo i dalje autodestinacija unatoč rastu avionskog i nautičkog turizma. To potvrđuje našu tezu da želimo da se Ipsilon čim prije izgradi, kako bi i to imalo refleksije na još bolje brojke iduće godine, kazao je Flego koji očekuje jednak trend rasta turističkog prometa i iduće godine.

Predsjednik stranke Boris Miletić na pitanje novinara hoće li IDS, ako SDP pobijedi na idućim izborima, tražiti ministarstvo turizma, nije bio određen. Tek je kazao kako će se ako do tih razgovora bude došlo, razgovarati o programima. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter