Zelena Istra sutra obilježava Dan planeta Zemlje

(Arhiva)
(Arhiva)

U povodu obilježavanja Međunarodnog Dana planeta Zemlje, udruga Zelena Istra sutra će od 9 do 13 sati, na gradskoj tržnici provoditi mini akciju "Budimo zajedno aktivni u zaštiti okoliša 365 dana u godini!". Građani će ovom prilikom moći saznati sve o djelovanju udruge, ali i učlaniti se.

Na štandu udruge, moći će se kupiti majice koje su volonterski dizajnirali pulski kreativci Aleksandar Mrkonja, Vjeran Juhas i Noel Mirković, zatim platnene torbe, kutije za papir te šalice. Kupnjom tih proizvoda pomaže se u realizaciji brojnih programa i aktivnosti udruge.

Predstavnici Zelene Istre održat će edukativne radionice u osnovnim školama "Kaštanjer" i "Centar" koje su pod nazivom "Priprema, pozor, recikliraj SAD!" namijenjene učenicima prvih razreda. Upravo je edukacija najmanjih jedan od dugoročnih programa udruge. Građanima je svakodnevno, tijekom cijele godine, na raspolaganju i Zeleni telefon servis putem kojeg se mogu aktivno uključiti u rješavanje problema u okolišu.

Svake godine, 22. travnja, Međunarodni dan planeta Zemlje, obilježava više od milijarde ljudi. Individualno, organizirano, kroz udruge ili državne institucije, odaje se priznanje ovom čudesnom planetu, ali i pokreću akcije s ciljem zaštite Zemlje. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter