Zelena i zastava Tolerantnog vrtića u Maslačku

 Zastava Tolerantnog vrtića
Zastava Tolerantnog vrtića

Dječji vrtić Maslačak uključen je već tri godine u međunarodni projekt Eko škole. Ove godine vrtić je obnovio status Eko vrtića, nakon što je ponovo uspješno realizirao sedam koraka projekta. Eko kodeks vrtića, koji je jedan od ostvarenih koraka, a ujedno je dio Eko himne vrtića kojim djeca šalju svima poruku "Svi mi u vrtiću Maslačak znamo da priroda nosi sunca tračak, za čuvati prirodu potrebno je volje i onda će svima biti puno bolje". Djeca vrtića Maslačak ponosno su podigla Zelenu zastavu uz prisutnost koordinatorice za Eko škole Istarske županije Bisere Aras, članova Eko odbora, roditelja i tima vrtića Maslačak.
Vrtić Maslačak već je drugu godinu uspješno uključen u međunarodni projekt "Say hello to the world" s ciljem povezivanja djece po cijelom svijetu. Humanizam i tolerancija nalaze se među najvažnijim ciljevima projekta. Cilj je da se djeca usmjere na put stvaralaštva, sudjelovanja, uključivanja u
različite projekte, ali i da upoznaju druge narode, kulture, jezike i druge načine života. Vrtić je uspješno proveo projekt te dobio certifikat Tolerantni vrtić. Ovim projektom vrtić je bogatiji za još jednu zastavu, uz Zelenu eko zastavu, dvorište krasi i zastava Tolerantnog vrtića. (S. Z. T.)





 


Podijeli: Facebook Twiter