Zbog lajanja Medo noći provodi u "kućnom pritvoru"

Medo i njegov vlasnik Anton Šimunović (Z. STRAHINJA)
Medo i njegov vlasnik Anton Šimunović (Z. STRAHINJA)

Danas će se na pulskom Općinskom sudu odlučiti da li je potrebno vještačenje koliko pas Medo glasno laje. Godinu dana nakon što je perojski pas Medo dobio sudsku zabranu da se prirodno glasa i komunicira s okolinom, jer time remeti mir susjedima, te se to cijelo vrijeme nalazi u "kućnom pritvoru" od 22 do 7 sati, što bi, prema nekim pojašnjenjima sa pulskog suda, trebala biti trajna odluka. Odnosno, traje dok se ne ukine, a najdulje do pravomoćnog okončanja postupka koji je u tijeku.

No, kako su Medini vlasnici još u svibnju putem odvjetnika predložili na sudskom ročištu mjerenje jačine laveža psa kako bi se pokazalo da li doista ugrožava susjede, te su tada platili i tri tisuće kuna za mjerenje buke, danas će se na sudu odlučiti o mjerenju jačine buke. Dokaz vještačenja akustičnim mjerenjem količine buke, bit će, prema najavama, i veća od uplaćene.

Medo, pas mješanac šarplaninca i hrvatskog ovčara iz Peroja, prema rješenju Općinskog suda u Puli iz listopada prošle godine tijekom noći mora u kućni pritvor da lajanjem ne bi ometao prvu susjedu. U suprotnom vlasniku Blažu Šimunoviću prijeti kazna od 20 tisuća kuna.

Građansku parnicu protiv Mede, odnosno obitelji Šimunović, potegnula je prva susjeda, koja tvrdi da već dvije godine trpi zbog neprestanog laveža, a privremena mjera o zatvaranju psa tijekom noći na snazi je do okončanja parnice. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter