Zbog gradnje kanalizacije ugostitelju propala sezona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog gradnje kanalizacije koja je počela još sredinom travnja propala mi je kompletna sezona, kaže ugostitelj Milenko Vasić koji vodi poznatu konobu "Tomaško" u Vranji kraj Lupoglava.

Prilaz gostionici i središtu mjesta s glavne ceste u duljini od 200 metara već je mjesec dana potpuno zatvoren. Do konobe je ipak moguće doći, ali vrlo uskom zaobilaznom cestom dugom tri kilometra preko Baričkog Sela.

- Ovaj obilazak može koristiti netko tko jako dobro poznaje ovaj kraj. Većina odustane kada vidi kuda vodi put, kaže Vasić dodajući da postoji opcija za promet iz smjera Ipsilona preko kamenoloma Vranja, međutim, tamo nije postavljena prometna signalizacija koja bi putnika usmjeravala k Vranji. "U srpnju sam zatvorio restoran na pola mjeseca, jer su upravo ispred objekta pikamirali. Prskalo je kamenje, a i poslije zbog buke nije bilo moguće sjediti na terasi", žali se ugostitelj, dodajući da mu je od vibracija napukla obiteljska šterna.

- Nisam protiv radova, ali nas je ovdje četvero zaposleno, državi redovno plaćam sve obaveze, a radnicima plaće. Zato sam u lipnju morao podignuti 50 tisuća kuna kredita da bih sve isplatio. Ne znam kako ću ovaj mjesec za plaće, jer nijedan gost ne može doći do nas, nastavlja Vasić, pokazuje nam praznu terasu, ali i interijer bez nijednog gosta. "Godinama sam upravo u kolovozu i prvoj polovici rujna imao najviše stranih gostiju koji borave u ovdašnjim kućama za odmor i terasa je znala navečer biti puna. Sada nije bilo nikoga", žali se Vasić. (Anđelo DAGOSTIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter