Završena sanacija zgrade u Maksimijanovoj 23

Posljedice saniranja narušene statike zgrade (N. LAZAREVIĆ)
Posljedice saniranja narušene statike zgrade (N. LAZAREVIĆ)

Sa sanacijom zgrade na adresi Maksimijanova 23, za koju je utvrđeno da tone zbog narušene statike uslijed radova na obalnom kolektoru u Flaciusovoj ulici, počelo se tijekom proljeća. Nakon zahtjevnih i intenzivnih radova, saniranje je privedeno kraju, te se stanari koji su se zbog toga morali privremeno iseliti, sada mogu vratiti u svoje domove.

Završavaju se posljednji detalji

To nam je potvrđeno iz tvrtke Pragrande, odakle još navode kako su proteklog petka pregled radova obavili predstavnici glavnog nadzora tvrtke Urbis d.o.o., Hrvatskih voda, tvrtke Pragrande. d.o.o. te stanara zgrade.

Ustanovljeno je da su glavni radovi završeni te će do kraja studenog svi stanari biti će u svojim stanovima. Na objektu se završavaju posljednji detalji, uglavnom soboslikarski, u gradskim poslovnim prostorima u prizemlju zgrade.

Iz uprave tvrtke Pragrande d.o.o. priopćuju kako je sukladno dopisu glavnog nadzornog inženjera, a po ovlasti projektanata sanacije temelja i konstruktivnog dijela (geomehaničara i statičara), utvrđeno da su radovi na konstruktivnoj sanaciji zgrade i stabilizaciji temelja izvedeni sukladno projektnoj dokumentaciji.

Zakrpana stara odjeća

Nakon održane koordinacije sudionika u gradnji, donesena je odluka o prestanku privremene mjere iseljenja stanara zgrade Maksimijanova 23, te mogućnosti povratka stanara u svoje stanove.

Dakle, statika zgrade ponovno je stabilna, premda vanjski izgled nije nimalo privlačan. Nažalost, ova zgrada u samoj jezgri grada sada izgleda poput zakrpane stare odjeće. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter