Započela sanacija velikog mola na kupalištu Valkane

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Ovih dana započeli su radovi na sanaciji velikog mola na kupalištu Valkane. Iako brojni građani već godinama priželjkuju uređenije gradsko kupalište, karte mu se sve dosad nisu posložile kako treba. Naime, Grad je bezuspješno, putem javnih natječaja tražio koncesionara koji će upravljati ovim područjem na radost brojnih Puljana, a pritom ga postepeno i uređivati. No, do danas takvog nije našao, a svi ugovori o koncesiji su raskinut. Stoga je Grad odlučio putem web usluge e-Konzultacija zatražiti mišljenje građana što bi željeli na tom kupalištu vidjeti i u kakvim sadržajima uživati, da bi potom uvrstio određene izmjene u detaljni plan uređenja za to područje i osuvremenio ga pa tako, možda, uspio privući ozbiljne partnere.

U međuvremenu, dok se razmišlja o mogućim budućim sadržajima na kupalištu Valkane, ukazala se potreba da se njegovi pojedini dijelovi dovedu u red, prije svega velebni središnji mol kojeg je ozbiljno načeo zub vremena.

Kako saznajemo od pročelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata, sanacija mola bila je zatražena višekratno od brojnih građana koji su ga koristili i koji su se žalili na njegovo loše stanje.

- Potreba za uređenjem mola bila je imperativ za Grad jer se on nije mogao više koristiti. Kupači praktički više nisu mogli niti hodati po njemu bosi jer mu je površina bila poprilično uništena. Stoga je Grad Pula izradio cjelokupnu dokumentaciju i ishodovao sve potrebne dozvole za početak njegove sanacije te odradio natječaje kojima smo tražili najpovoljnijeg izvođača radova, ustvrdio je pročelnik Prhat.

Dodao je kako se čekao i završetak kupališne sezone da bi se gradilište oko mola ogradilo čime se nastoji spriječiti prolazak šetača ili preostalih kupača po gradilištu.

- Radovi na sanaciji velikog mola na Valkanama ugovoreni su po provedenom postupku za nabavu bagatelne vrijednosti s društvom Murgons d.o.o. Pula. Vrijednost radova po ugovoru iznosi 277,5 tisuća kuna bez PDV-a, odnosno 347 tisuća s PDV-om. Projektnu dokumentaciju izradilo je društvo Pontifex d.o.o.. Izvođači su uvedeni u posao 15. listopada, a sada imaju rok za izvođenje radova od 40 radnih dana, pojasnio je pročelnik Prhat, što, dakle, znači do sredine prosinca. - Puljani će, pogotovo oni koji već godinama ljeti gravitiraju prema ovom kupalištu, imati novouređeni mol kojeg će moći korisititi. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter