Zakup bivšeg Dulcisa 48,4 tisuća kuna

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula raspisao je javni natječaj za davanje u zakup gradskih poslovnih prostora. Na natječaju se našlo devet poslovnih prostora, za koje će Grad, ukoliko se iznajme po početnoj cijeni, Grad mjesečno prihodovati 74,5 tisuća kuna. Više od polovice tog iznosa, međutim, otpada na poslovni prostor bivšeg Dulcisa, smješten na adresi Flanatička 5 i 7. Ukupna površina od 230,85 četvornih metara, naime, iznajmljuje se po početnoj cijeni od 210 kuna po kvadratu, odnosno 48.478,5 kuna.

Zvijezda natječaja

Zvijezdi natječaja namjena je trgovinska: ekskluzivan butik odjeće i obuće (osim sportske opreme) poznatih robnih marki, trgovina proizvodima dekorativne i preparativne kozmetike robnih marki - parfumerija, ili pak bankarska djelatnost. S obzirom da je u studenom prošle godine isti prostor bio na natječaju za zakup, promjena je u proširenju djelatnosti jer krajem prošle godine kao djelatnost se spominjao samo ekskluzivan butik. Robne marke koje su dozvoljene u prostoru su: Armani, Anthony Moratti, Bobbi Brown, Chanel, Coccinelle, Desigual, Dior, Esprit, Gant, Geox, Guess, H&M, Hugo Boss, Lacoste, Lancome, La Mer, La Prairie, Levi's, Replay, Rituals, Marella, Marx&Spencer, Mexx, Michael Kors, Massimo Dutti, O'Neill, S. Oliver, Sisley, Trussardi, Tommy Hilfiger, Versace, Peirre Carrdin, Umbro, Ungaro, YSL, Tosca Blue i Zara. Potencijalni ponuditelji trebaju u svojoj ponudi dostaviti pismo bankovnu garanciju u iznosu od 200 tisuća kuna, ali i ugovor o ekskluzivnoj distribuciji jednog od navedenih brendova.

Bankovna garancija

Slični uvjeti kao za navedeni prostor vrijede i za poslovni prostor površine 78,68 kvadrata na adresi Flanatička 17, samo što je bankovna garancija sto tisuća kuna. Ovaj se prostor iznajmljuje po početnoj cijeni od 150 kuna za kvadrat, odnosno 11.802 kune mjesečno. Na natječaju se nudi i 113,86 četvornih metara u Smareglinoj 2, za početnu cijenu od 4,5 tisuće kuna, odnosno 40 kuna po kvadratu. U Splitskoj 3 nudi se 60 kvadrata po početnoj cijeni od 3,6 tisuća kuna, odnosno 60 kuna po četvornom metru, dok se u Narodnom trgu 3 u zakup nudi prostor površine 97 kvadrata po početnoj cijeni od 2,9 tisuća kuna, odnosno 30 kuna po četvornom metru. U Flanatičkoj 33 nudi se 36,8 kvadrata po početnoj cijeni od 1,1 tisuća kuna, a u ponudi je još zakup prostora u Zagrebačkoj 16, Trinajstićevoj 4 i Kochovoj 5. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter