Zadnji dan za predaju zahtjeva za legalizaciju


Danas je zadnji dan za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata koji su već dobili rješenje za rušenje, zbog čega su mnogi pohrlili u gradske pisarnice. Tako je velika gužva bila i u Puli u kojoj je, kako neslužbeno doznajemo, već prošlog petka bilo puno više stranaka nego inače, oko 130 od kojih je većina došla upravo zbog legalizacije.

Tijekom današnjeg jutra još uvijek su pristizali oni koji su do zadnjeg časa prikupljali potrebnu dokumentaciju da bi predali zahtjeve.

- Došao sam predati zahtjev s kupoprodajnim ugovorom i projektom koji imam za kuću koju sam kupio još 1984., a kasnije se ispostavilo da nije upisana u zemljišne knjige. Ne znam što me dalje čeka s papirologijom, službenik je rekao da će me nazvati kada pregledaju papire.

Već sam u godinama i želim tu kuću ostaviti svojoj djeci, ali ne želim im ostaviti i probleme, pa se nadam da ću ipak uspjeti to riješiti, rekao nam je jedan sugrađanin.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš kazala je da je bitno bilo do danas predati zahtjev za legalizaciju uz dokumentaciju koju vlasnici imaju, nakon čega će referenti vidjeti je li ona potpuna i u određenom roku tražiti da se nadopuni.

Za to postoji zakonski rok od petnaestak dana, a nakon toga zahtjev ulazi u postupak. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter