Zadnji dan Stare godine pripremili fritaju od 2.017 jaja

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U subotu ujutro na pulskoj tržnici okupilo se mnoštvo Puljana koji su uživali u prelijepom prosinačkom suncu, obavljali posljednju kupovinu i uživali u prigodnom programu kojeg je za njih organizirala Tržnica d.o.o. Pula. Osim Mirisa i okusa Istre, manifestacije u sklopu koje su prolaznici imali prigodu probati i kupiti brojne istarske gastro delicije, na tržnici je pripremana i velika fritaja od 2.017 jaja i 50 kilograma kobasica. Za „kuhinju“ su se pobrinuli ekipa iz Rock caffea, Budimir Žižović, a pridružili su im se i predsjednik Gradskog vijeća grada Pule Robert Cvek,  pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, direktor tržnice Renato Perc i Edin Tanović, direkor Agrokoke, tvrtke koja je za ovu prigodu donirala jaja. 

-Domaće kobasice donirao nam je Danijel Ribarić, a u skladu s najnovijim nutricionističkim naputcima, fritaju smo radili na domaćoj masti. Naime, još jučer mast nije bila nikako zdrava, ali onda su „otkrili“ da ipak je, pa smo mi tu činjenicu odmah iskoristili, rekao nam je glavni meštar od kužine Žižović. 

Kako smo saznali, pripremljeno je oko tisuću porcija fritaje, a svjedočili smo da je sve planulo gotovo u trenu. Za dobru atmosferu na trgu pored tržnice pobrinula se grupa In Vino Veritas, a prigodni program odvijao se i na prvom katu zgrade tržnice. U isto vrijeme organizirano je i izvlačenje nagradne igre Glasa Istre. 

Brojni Puljani nisu krili oduševljenje ovakvim prigodnim prednovogodišnjim programom. Kako nam je nakon dobre marende rekla 75-godišnja Ana Juran „-Lijepo je to, pogotovo za penzionere“. 

- Malo mi je zbog kobasica i masti jelo bilo prejako, preteško, ali bilo je i jako, jako ukusno, rekla nam je Juran koja je, kaže, već mjesec dana u domu u  Štigliću i jako joj je lijepo, a na ovu manifestaciju došla je u pratnji prijateljice. (S.Z.T.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter