Zabavna "Porečka kaljuža"

Polazak iz Varvari (G. PRODAN)
Polazak iz Varvari (G. PRODAN)

Ova bi se biciklijada mogla zvati "Porečka kaljuža", našalili su se sudionici rekreativnog biciklističkog maratona održanog prošle subote u povodu blagdana sv. Maura, zaštitnika Poreča. Doista, na 40-ak kilometara dugoj trasi lokvi i blata nije nedostajalo.

I dok su jedni kaljuže bezuspješno pokušavali zaobilaziti drugima je tek bicikliranje kroz njih bio pravi gušt. Na kraju su se svi složili da je staza bila ne preteška i zabavna, osobito jer je dan bio sunčan. Druga porečka biciklijada za Maurovu, u organizaciji lokalnog biciklističkog kluba, okupila je 80-ak sudionika, a uz domaćine najbrojniji su bili susjedi s Bujštine.

Polazak je bio iz Varvari, duž već poznate biciklističke staze Decumanus maximus agri koja preko Filipini, Jehnići i Ženodrage vodi do ispod Sv. Ivana od Šterne, a u njemu je na 280 metara nadmorske visine, najvišoj točki biciklijade, bio odmor s okrepom. Nastavak je ponudio pedaliranje kroz šumarke Višnjanštine, preko Fapci, Radovani i Bačve do Rafaeli. Još đir do Nove Vasi i poljskim i šumskim putevima do Veleniki i Varvari. Kraj je, nakon gotovo pet sati, bio u centru Poreča, na Trgu slobode gdje je bicikliste dočekao grah s kobasicom.

Članovi BK Poreč i ove su godine pokazali kao dobri organizatori, prethodno očistivši dio neprohodnih šumskih puteljaka, a u realizaciji su im pomogli Grad Poreč, Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića, restoran Hrast i policija koja se ovajput nije, kao lani, miješala u reguliranje prometa po seoskim putevima. (G. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter