Za vrućina poseban sladoled za pse

(G. ROJNIĆ)
(G. ROJNIĆ)

Slastičarnica "Gelateriapiu.it", koja djeluje u Flanatik centru i na Verudeli, od prije nekoliko dana u ponudi ima i sladoled za pse. Kako nam je rekla vlasnica slastičarnice Željka Mikić Domazet, sladoled je izradila u suradnji s bratom veterinarom Goranom Domazetom, vodeći računa o svim sastojcima koji su pogodni za pse i koji im ne štete.

Slastičarski i veterinarski dio

- Sladoledi u tim strašno vrućim i sparnim danima su vrlo dobri za pse, oni su bez klasičnog mlijeka i šećera, s dodatkom inulina koji je psima potreban, s manja masnoća, dovoljnom količinom proteina i vlakana, a pogodni su i za pse koji imaju probleme s dišnim sustavom. Fiksirat ćemo se samo na jedan okus, koji sadrži i rižino brašno. Ima fruktozu umjesto šećera, nizak glikemijski indeks, veli Željka Mikić Domazet.

Kako ističe Mikić Domazet, ona je odradila slastičarski dio posla, brat medicinski, odnosno veterinarski, a proizvod ima veliki uspjeh kod vlasnika pasa, odnosno, navodi da prodaja ovoga sladoleda ide fenomenalno. Za sada je u ponudi samo u Flanatik centru, a uskoro će biti i na Verudeli, navodi vlasnica.

Zadovoljni vlasnici pasa

- Svi se tu zaustavljaju, pitaju za sladoled, domaći kao i gosti, a psima se, sudeći po reakcijama zadovoljnih vlasnika, iznimno dopada. Na tu ideju sam došla još prije tri godine, ali nikako da je do kraja realiziramo i sada sam vrlo sretna što smo to ostvarili. Jedini cilj nam je bio ponuditi nešto zdravo za pse u tim vrućim ljetnim danima. Nije to bila nikakva šminkerska priča, već isključivo stvoriti osvježenje za pse, ističe Mikić Domazet.

Inače, u slastičarnici ima u ponudi i "običan" sladoled, razne smoothije, kao i kavu iz ekološkog uzgoja, čija je prednost da se prati njezin tijek od sadnje do potrošača. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter