Za vrijedne kreativce prikupljeno 12 tisuća kuna

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

I treća je, u Multimedijalnom centru Luka održana aukcija slika članova likovne radionice Udruge cerebralne paralize protekla uobičajeno dirljivo i emotivno. Ni ovog puta nije izostao prigodan glazbeno - literarni program kojeg su pripremili njeni članovi.

Majstori od kista

Uvodne glazbene izvedbe Leonarde Budije nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a simpatije je prikupio Vid Bonča koji je najavio "majstore od kista i palete", a potom i recitatorsku točku "Istarske priče", koju je na čakavskom dijalektu napisala Valentina Fiorentin, te poeziju Slavice Ivković. Iznijevši svoje dojmove, na zabavan su način djelovanje likovne radionice predstavili Mare Bulešić i Valent Hrvatin.

Licitiranjem s početnih 300 kuna, prodano je 14 slika, i u konačnici prikupljeno 12 tisuća kuna. Dobivenim novcem će se pribaviti materijal potreban za daljnje odvijanje likovne radionice. Svake subote, već ju treću godinu, pohađaju ovi mladi kreativci u prostorijama udruge u Rojcu. Uz stvaralaštvo, tamošnja se radionica pretvara u mjesto zabave i druženja. Zanimljive radove, odnosno njihove teme i tehnike smišlja voditeljica, likovna pedagoginja Martina Vojnić, uz pomoćnika Vedrana Rakića.

Članovi koji ju redovito pohađaju i čiji su radovi izloženi, a onda i prodani na aukciji su Valent Hrvatin, Mare Bulešić, Zoja Bulešić, Marta Rovis, Kristijan Horvat, Sven Knežević, Arian Xhaka, Mario Nikolić i Leonid Katmeroski.

U ležernom raspoloženju, mnoštvo okupljenih kroz aukciju su vodili Tina Širec i Mario Benčić, a pojedincima i predstavnicima tvrtki na donacijama je zahvalila predsjednica Udruge, Lorena Lazarić Srefanović.

Prodano 14 slika

Organizaciju su i ovog puta pripomogli vrijedni volonteri uz koje je rad udruge znatno olakšan, posebno likovne radionice te brojnih projekata u kojima svesrdno pomažu. Veselu završnicu upriličili su članovi grupe "Sakramenski" iz Medulina.

Udruga ove godine obilježava desetu godišnjicu postojanja, a podsjetimo da je osnovana s ciljem poboljšanja kvalitete života djeci s cerebralnom paralizom, i njihovim obiteljima tijekom slobodnog vremena, odnosno poslijepodne i za vikende, dakle kada nisu u nekom odgojno-obrazovnom programu vrtića ili škola. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter