Za Uskrs deset tisuća kampista

(Jelena PREKALJ)
(Jelena PREKALJ)

Uskrsni blagdani već tradicionalno u Istri, najvećoj hrvatskoj kamping regiji, otvaraju novu sezonu u ovim smještajnim kapacitetima. 
Ovaj vikend tako svoja vrata nakon zimske sezone i novih investicija otvaraju brojni veliki kampovi - Zelena Laguna, Ulika, Bijela uvala te Puntica porečke Plave lagune, Lanterna, Naturist Solaris Resort, Naturist Istra, Orsera, Marina porečke Riviere Adrije, Amarin, Koversada, Polari, Porto Sole, Valkanela, Veštar i Valdaliso rovinjske Maistre, Park Umag umaškog Istraturista, Park Mareda i Sirena Lagune Novigrad te svih osam kampova pulskog Arenaturista u Puli i Medulinu. Naravno, za goste su spremni i mali kampovi. 
 
- Kada govorimo o istarskim kampovima, u kojima se godišnje ostvari oko 8,7 milijuna noćenja ili čak 44,5 posto ukupnih noćenja u Hrvatskoj, svoje prve ovogodišnje goste povodom Uskrsa dočekat će oko 25 kampova u svim istarskim destinacijama. Sukladno najavama, tradicionalno se očekuje najviše gostiju iz Slovenije, a slijede Austrija i Italija. S obzirom na najavu kišovitog vremena i zahlađenja kojemu smo svjedoci ovih dana, u ovom je trenutku veoma nezahvalno govoriti o procjenama broja gostiju, ali realno očekujemo porast u odnosu na lani od nekih 15-ak posto. Uskrs bi u kampovima Istre moglo dočekati nešto manje od 10.000 gostiju, kaže nam Adriano Palman iz Kamping udruženja Hrvatske. 
 
Istaknuo je da veseli činjenica da su skoro svi kampovi u Istri za ovu sezonu imali značajne investicije u poboljšanje postojeće i proširenje ponude, od renoviranih sanitarnih čvorova i novouređenih plaža, pa sve do mobilnih kućica s velikom hidromasažnom kadom te inovativnih plimnih kupališta i grijanih bazena.
- Zbog toga imamo dobru osnovu za ulazak u sezonu i očekivanje dobrih rezultata, za što barem do sada imamo potvrde sa skoro svih glavnih tržišta, zaključuje on. 
A upravo zahvaljujući ulaganju i dizanju zvjezdica veći se broj gostiju očekuje u Novigradu, točnije kampu Mareda. (Barbara BAN)
 
VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

Podijeli: Facebook Twiter