Za ugodniji boravak djece u bolnici

Učenici OŠ Vidikovac programom razveselili male bolesnike (N. LAZAREVIĆ)
Učenici OŠ Vidikovac programom razveselili male bolesnike (N. LAZAREVIĆ)

Uz pjesmu, osmjehe i dobro raspoloženje malih bolesnika na odjelu pedijatrije pulske Opće bolnice za koje su se pobrinuli učenici OŠ Vidikovac, u srijedu je održana svečanost primopredaje vrijedne donacije za Veselu igraonicu, pedijatrijsku polikliniku te Odjel ginekologije i porodništva u Puli.

Nastavak je to obilježavanja Dječjeg tjedna koji se održava do subote navečer. Organizator je Društvo naša djeca, u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim školama, dječjim domovima, Općom bolnicom Pula, Gradom Pulom te Istarskom županijom. Tako su u srijedu, u okviru programa Saveza DND-a Hrvatske, predstavnici DND-a, Grada Pule i Istarske županije posjetili dječji odjel te u sklopu akcije "Za osmijeh djeteta u bolnici" donirali didaktički materijal za Veselu igraonicu.

Održan je i kratki posjet rodilištu gdje je obavljena primopredaja donacije DND-a od 30 stolica za pedijatrijsku polikliniku te kolica za prematanje beba za Odjel ginekologije i porodništva. Prigodni govor održali su Ileana Zahtila Blašković iz DND-a, dogradonačelnica Elena Puh Belci, ravnatelj OŠ Vidikovac Predrag Dukić te voditeljica odjela pedijatrije Mirna Milevoj Ražem.

Poželjeli su djeci brz oporavak i što brži povratak svojim domovima, školama, vrtićima. U nastavku Dječjeg tjedna, u petak, 9. listopada, na inicijativu Udruge privatnih vrtića Istarske županije na Forumu će se u 10 sati organizirati ples i vježbanje uz stručno vodstvo. (N. S.)

 


Podijeli: Facebook Twiter