Volonterska akcija u prihvatilištu za beskućnike

Djelatnici Transcoma i beskućnici u zajedničkoj akciji
Djelatnici Transcoma i beskućnici u zajedničkoj akciji

Nastavno na ovogodišnju manifestaciju Hrvatska volontira koja je održana 18. svibnja ove godine u Domu za odrasle Vila Maria, a koja je povezala djelatnike poslovnog sektora Transcom Worldwidea d.o.o. i korisnike Gradskog društva Crvenog križa Pula, Udruge invalida rada Istre, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre i korisnike Dnevnog boravka Susret, danas su djelatnici Transcoma iznova imali akciju. Njome su se povezali korisnici Prihvatilišta za beskućnike Pula i djelatnici Transcoma. 

Podsjetimo, prvom zajedničkom volonterskom akcijom obuhvaćeno bilo je uređenje zelene površine Doma za odrasle Vila Maria. U toj volonterskoj akciji posađeno je ukupno 60 sadnica cvijeća, dvije masline, uređen je i okopan proljetni vrt te pokošena trava. Volonterska akcija završila je ugodnim druženjem uz roštilj, a hranu i sadnice za tu je volontersku akciju donirao Transcom Worldwide d.o.o..

Ovogodišnja volonterska akcija obuhvatila je, pak, bojanje i čišćenje zajedničkih prostorija, hodnika i WC-a Prihvatilišta za beskućnike Pula, te uređenje i čišćenje okolice i bojanje namještaja. 

U ovoj volonterskoj akciji na kraju ljeta sudjelovalo je 16 djelatnika Transcom Worldwidea, a volonterska akcija završila je uz ugodno druženje i pizze. Boju i pizze za ovu je akciju donirao i opet Tranacom.

"Volontiranje je način kako svi možemo pokazati što možemo raditi, osnažiti vlastite kompetencije i sudjelovati u razvoju lokalne zajednice. Za Transcom, kao značajnog lokalnog poslodavca, ovakve akcije dio su korporativne kulture koje redovno promiču svojim zaposlenicima. I ova akcija dokaz je da zajedničkim snagama i radom možemo napraviti puno – za pojedinca i za zajednicu", ističu odgovorni u Transcomu. (S. Z. T.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter