Volonteri očistili pulski azil za pse

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetak volontera odazvalo se akciji čišćenja azila za pse u tvrđavi pored Kaštijuna, održane proteklog vikenda. Očišćeno je raslinje oko ulaza u azil, očišćen je nadalje dio kanala oko tvrđave, a uređena je i unutrašnjost tvrđave i boksevi u kojima borave psi. Također, volonteri su popravili i učvrstili ograde oko azila koje su s vremenom popustile te su obavljeni sitni popravci diljem tvrđave. Nakon teškog posla, svi su volonteri počašćeni grahom koji je osigurala udruga.

- Zadovoljni smo obavljenim poslom, puno smo napravili, doduše, potrebno je još raditi, no s obzirom na okolnosti oko azila, svaki pomak je dobrodošao, rekao nam je Kristijan Orlić nakon akcije čišćenja. Akcija je počela već u 9 sati kada su počeli pristizati prvi volonteri. Krenulo se u raščišćavanje okoliša oko ulaza, potom su se volonteri spustili u kanal oko tvrđave, a kako su tijekom dana pristizali ostali dobrovoljci, posao se širio na popravke bokseva, zaštitnih ograda, čišćenje unutrašnjosti azila.

Većina volontera donijela je sa sobom potreban alat, motorne i ručne pile, trimere, bušilice, brusilice, kose, grablje, vile, metle... pa je posao tekao relativno glatko i do noći obavljen je najveći dio. Ostalo je još nekoliko sitnica koje će članovi udruge odraditi tijekom idućih dana. U azilu trenutno boravi 38 pasa. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter