Vodoopskrba u Istri i dalje stabilna

(Snimio Milivoj MIJOŠEK)
(Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Vodostaj akumulacije Butoniga trenutno iznosi 33,30 metara, rekao nam je danas zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić te dodao da će se, kako sada stvari stoje, bez posljedica za vodoopskrbu razina akumulacije spustiti i za tih 30 centimetara. Istovremeno, ispituje se mogućnost spuštanja akumulacije ispod razine od 33 metra, ali samo ako se pritom neće izazvati posljedice koje može prouzročiti pomanjkanje kisika i sličnih pojava.

Uglavnom, vodoopskrba u Istri za sada je, što se tiče akumulacije Butoniga i ostalih izvorišta - stabilna, ustvrdio je Grubišić. Ovih nekoliko oblačnih dana i nižih temperatura također je smanjilo potrošnju vode, ali zamjenik župana i dalje poziva građane da se pridržavaju uputa o racionalnom trošenju. Uz to vjeruje da se drugi stupanj redukcije vode neće uvoditi ako se ljudi budu pridržavali uputa o prvom stupnju redukcije.

Međutim, stanje je i dalje teško, a bez obilnijih oborina ne može se računati na apsolutnu stabilnost vodoopskrbe u Istri, zaključio je Grubišić. (M. RIMANIĆ)                                           


Podijeli: Facebook Twiter