Vodnjan: Smanjenje plaća onima koji su na proračunu

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Vodnjana usvojen je rebalans za 2014. i proračun za 2015., ali i sve ostale predložene odluke. Ovogodišnji proračun je smanjen s 51 na 45 milijuna kuna. Prihodi su pritom smanjeni za 6,95 milijuna kuna. Opći prihodi su smanjeni za 1,11 milijuna, vlastiti prihodi za 253 tisuće kuna, prihodi za posebne namjene za 3,34 milijuna, prihodi od pomoći su povećane za 798 tisuća, prihodi od nefinancijske imovine i nadoknade šteta smanjuju se za 1,97 milijuna, namjenski primici od zaduživanja smanjuju se za milijun kuna.

Istodobno je došlo do smanjenja rashoda za 5,6 milijuna kuna. Za Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte smanjenje iznosi 2,3 milijuna kuna, za Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove za sedam milijuna kuna, a u Upravnom odjelu za proračun i financije povećanje je iznosi 3,85 milijuna kuna.

Što se tiče proračuna za 2015. godinu on je utvrđen u iznosu od 46,67 milijuna kuna. Prihodi i primici su planirani u većem iznosu u odnosu na rashode i izdatke radi pokrića manjka

prihoda iz prethodnih godina. Rashodi se planiraju u iznosu od 45,67 milijuna kuna. Proračunom za 2015. predviđeno je smanjenje plaća za zaposlene kojima se sredstva za plaće osiguravaju u proračunu Grada. Nije predviđeno povećanje broja zaposlenih. (P.GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter