Vodnjan: Otvorena gradska suvenirnica i kuća za odmor

Stara šterna za siestu - prva gradska kuća za odmor
Stara šterna za siestu - prva gradska kuća za odmor

Prva kuća za odmor u sklopu budućeg difuznog hotela u Vodnjanu počela je s radom proteklog petka i primila prve goste. Zanimljivost tog smještajnog objekta je to što se radi o imovini u stopostotnom vlasništvu Grada Vodnjana, a kućom upravlja gradska tvrtka Castelier.

Kuća s tri zvjezdice smještena je u Dolinskoj ulici, nedaleko od središnje Trgovačke ulice, a raspolaže s kapacitetima za smještaj četiri osobe s mogućnošću ugošćavanja još dvije osobe. Rekonstrukcija je trajala nekoliko mjeseci, a uređena je u tradicionalnom stilu.

Ideja difuznog hotela u starogradskoj jezgri Vodnjana postoji već nekoliko godina, a zamišljena je kao temelj za valorizaciju napuštene imovine i oživljavanje bogate starogradske jezgre. Uz gradske nekretnine projekt predviđa i uključivanje smještajnih kapaciteta privatnih iznajmljivača u staroj jezgri.

S otvorenjem kuće za odmor Castelier je istog dana otvorio i specijaliziranu trgovinu suvenira i autohtonih proizvoda Vodnjanštine u palači Portarol, u kojoj inače stoluje Pučko otvoreno učilište. U prizemlju palače turisti, posjetitelji, imaju prilike kušati i kupiti mnogobrojna maslinova ulja svjetski renomiranih vodnjanskih maslinara te glasovito lokalno desertno vino Vin de Rosa, kao i ostale dobre kapljice s Vodnjanštine. Trgovina nudi i ostale autohtone proizvode kao i velik izbor raznovrsnih unikatnih suvenira i rukotvorina te posebno bogatu ponudu razglednica. Suvenirnica, zamišljena kao mjesto na kojem se objedinjuje kompletna ponude lokalnih proizvođača, otvorena je svakim danom od 9 do 22 sata. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter