Vodnjan: Obnovljena igraonica "Jutarnji cvijet"

Igraonica "Jutarnji cvijet" (P. LUKEŽ)
Igraonica "Jutarnji cvijet" (P. LUKEŽ)

Obnovljeni prostor Dječjeg centra ''Jutarnji cvijet '' svečano je otvoren danas u Vodnjanu, a uz polaznike i djelatnike Centra prisustni su bili predstavnici Istarske županije i Grada Vodnjana.

Udruga za promicanje kreativnosti Merlin tijekom ljeta preuredila je objekt u skladu s važećim Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe sredstvima institucionalne potpore za 2013. godinu dobivenim od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te je započela s redovnim aktivnostima početkom školske godine. Također, Udruga Merlin je u kolovozu s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih potpisala ugovor u okviru EU natječaja te dobila bespovratna sredstva iz programa IPA IV komponenta ''Razvoj ljudskih potencijala'' za projekt "Integracija romske djece u gradu Vodnjanu u obrazovni sustav Republike Hrvatske", navela je voditeljica projekta Sofija Apostolovski.

Projekt će se provoditi tijekom sljedećih 18 mjeseci, a njegova provedba u "Jutarnjem cvijetu" već je započela. Vrijednost projekta iznosi 99,39 tisuća eura od kojih će 91 posto dati EU. Osim tih sredstava, projekt će tijekom slijedećih 18 mjeseci sufinancirati Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Istarska županija i partnerske organizacije.

Cilj projekta je promicanje jednakih prilika u obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju pružanjem odgojno-obrazovnih usluga. Partneri Udruge Merlin u provođenju projekta su Osnovna škola Vodnjan, Osnovna škola Giuseppina Martinuzzi i Grad Vodnjan.

U projekt će biti uključeno 44 djece od 3 do 15 godina koja nemaju mogućnosti za redovno pohađanje vrtića i vanškolskih aktivnosti u gradu Vodnjanu, te će četiri osobe biti zaposlene.

Svakodnevno će se provoditi dva kraća predškolska programa, tjedna pomoć u učenju za više razrede osnovne škole i škola roditeljstva. Kroz projekt će se promicati tolerancija i multikulturalnost, bit će snimljen i dokumentarni materijal o provedenim aktivnostima i nabavljenoi vozilo za prijevoz predškolaraca. (P. LUKEŽ) 


Podijeli: Facebook Twiter