Vodnjan: Nelegalizirane kuće ne mogu na natječaj

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Natječaj za sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području grada Vodnjana raspisala je Gradska uprava u suradnji s Fondom za energetsku učinkovitost. Prijave se prikupljaju do 18. srpnja.

Ukupni budžet za projekte na Vodnjanštini iznosi 150 tisuća kuna, od čega Fond osigurava 120 tisuća, a Vodnjan ostatak. Njime će se moći pokriti dio opravdanih troškova nabave opreme i radove koji doprinose korištenju obnovljivih izvora energije, a odnosi se to na ugradnju kotla na pelete ili pirolitičkog kotla na drva, dizalice topline energetske klase A, sustava sa solarnim toplinskim kolektorima za pripremu potrošne tople vode i/ili za grijanje te fotonaponskih kolektora za proizvodnju električne energije, nakon objave Odluke o utvrđivanju liste prednosti i odabiru korisnika sufinanciranja.

Na natječaj ne mogu konkurirati kuće bruto površine veće od 400 kvadrata i s više od dvije stambene jedinice, one kuće čija je izgradnja u tijeku ili je pokrenut postupak legalizacije.

Fond financira do 40 posto opravdanih troškova, odnosno do 12 tisuća kuna po sustavu, a Grad Vodnjan do deset posto, odnosno tri tisuće kuna po sustavu. Pojedina osoba može prijaviti najviše dva sustava.

Koliko će kandidata ostvariti pravo na podjelu troškova utvrdit će se nakon što se formira lista prednosti. Uz niz uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati, ali i obimne dokumentacije koju moraju dostaviti, prijava mora sadržavati i dokaz o podmirenju svih obveza prema Gradu, neobavezujući troškovnik dostavljača opreme ili ovlaštenog izvođača radova s detaljnom specifikacijama. Za zaštićene objekte potrebno je priložiti mišljenje nadležnog Konzervatorskog odjela. (Z. STRAHINJA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter