Vodnjan članu društva distrofičara donirao skuter


Električni skuter vrijedan više od 22 tisuće kuna Grad Vodnjan donirao je Miloradu Matijašu iz Vodnjana, inače članu Društva distrofičara Istre koji boluje od rijetke neuromuskularne bolesti i stalni je korisnik invalidskih kolica, ortoza, proteza i ostalih neophodnih ortopedskih pomagala.

Donaciju je Matijašu pred gradskom palačom uručio gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opću upravu Nensi Giachin Marsetič.

Primjer hvalevrijedne donacije bio je povod da predsjednik DDI-ja Davor Komar gradonačelniku Vodnjana uruči prigodne zahvalnice Društva ali i prilika za razgovor o daljnjoj pomoći članu Društva koji živi sam, u teškoj socijalnoj i materijalnoj situaciji i neuvjetnim stambenim prostorima. Kako doznajemo, dogovoreno je da će mu Grad Vodnjan pomoći i u prilagodbi te uređenju doma.

U akciju uređenja, navode iz Društva distrofičara, dobrodošli su svi koji mogu pomoći bilo s različitim građevinskim i stolarskim materijalom i radom ili dnevnim i spavaćim namještajem, bijelom tehnikom i ostalim stvarima za kućanstvo. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter