Vlačić, Bastijanić i Martinović na zajedničkoj listi

Darko Martinović, Silvano Vlačić i Mladen Bastijanić
Darko Martinović, Silvano Vlačić i Mladen Bastijanić

Kandidacijske liste grupe birača, nositelja i gradskih vijećnika, Silvana Vlačića, Mladena Bastijanića i Darka Martinovića, koji u aktualnom sazivu vijeća imaju zajedno četiri vijećnika, na predstojeće lokalne izbore izlaze zajedno kao jedna lista. Priopćili su to nositelji listi i potpisali javno izjavu o tom sporazumu na danas održanoj konferenciji za medije.

- Labinske nezavisne liste današnjim potpisom izjave o zajedničkom izbornom nastupu, na izbore za labinsko Gradsko vijeće u svibnju  idu sa zajedničkom listom pod nazivom Nezavisni zajedno, rekao je Silvano Vlačić.

Nositelj liste Nezavisni zajedno bit će Silvano Vlačić, čija lista je na prošlim izborima dobila najviše glasova među nezavisnima i dva vijećnika.

Vijećnik Mladen Bastijanić, napomenuo je da to čine jer žele težište svoje političke kampanje usmjeriti prema Gradskom vijeću.

- Smatramo da Gradsko vijeće dosad nije odigralo onu ulogu i značaj koja mu po zakonu pripada, već je stalno bilo u sjeni gradonačelnika i to se mora promijeniti, rekao je Bastijanić.

Vlačić, Martinović i Bastijanić, su kao glavni razlog udruživanja naveli da su u protekle četiri godine njihove nezavisne liste  pokazale da imaju vrlo slična stajališta i razmišljanja o tome u kojem pravcu treba ići Labin i na koji ga način treba voditi. Također, smatraju da je dobro da se nezavisne liste udruže i na taj način sačuvaju dobivene glasove birača za sebe, umjesto da kod pojedinačnog nastupa sav višak glasova preuzme najveća stranka.

- Smatramo da za Labin nije dobro što su do sada godinama, gradonačelnik i većina u Gradskom vijeću, dolazili iz iste stranke. Stoga je naš cilj da u budućem sazivu Gradskog vijeća, osvojimo dovoljno mandata tako da budući gradonačelnik, iz bilo koje opcije bio, nema većinu. Time se u upravljanje gradom uvodi kultura dijaloga i dogovaranja te uzimanja u obzir stavova i mišljenje druge strane, što do sada nije bio slučaj, rekao je budući nositelj liste Nezavisni zajedno, Silvano Vlačić.

Darko Martinović, mišljenja je kako će svojim znanjem, iskustvom i radom u budućem Gradskom vijeću uvesti suradnju, a ne nametanje, sinergiju ideja i predstavljati jači glas birača, a ne kao do sada, kada se o bitnim stvarima za Labin odlučivalo isključivo u najužem krugu gradonačelnika.

- U tome Nezavisni zajedno, uz podršku birača, idu na osvajanje dovoljnog broja vijećničkih mjesta, što će učiniti da Gradsko vijeće Labina postane demokratsko i pluralističko te uspješan korektor rada gradonačelnika, bez obzira iz koje opcije on dolazio. Zato koristim ovu priliku da pozovem sve koji isto razmišljaju da nam se pridruže, za kraj je poručio Vlačić. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter