Vitasović po peti mandat, Codacci za zamjenika

Klaudio Vitasović i Enea Codacci u sredini  (Z. STRAHINJA)
Klaudio Vitasović i Enea Codacci u sredini (Z. STRAHINJA)

Aktualni gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović iz IDS-a na predstojećim lokalnim izborima ide po peti mandat, dok za njegova zamjenika stranka kandidira Eneu Codaccija, javnosti poznatog kao košarkaša i po angažmanu u Sportskoj zajednici Vodnjana. Istaknuto je to jučer na potpisivanju sporazuma o lokalnoj koalicijskoj suradnji između IDS-a, ISU-a i HNS-a.

- Vodnjan će postati grad po mjeri čovjeka. Puno je toga napravljeno, ali je i još puno posla pred nama. Vodnjan je veliko gradilište, velike firme kod nas razvijaju svoje projekte, a imamo i jednu od najboljih poslovnih zona u Istri, onu u Galižani. Puno smo toga omogućili poljoprivrednicima, prije dvije godine krenuli smo s uređenjem šetnice i plaže u Peroju, nabrojao je uspjehe Vitasović. U narednom mandatu, kaže, očekuje izgradnju aneksa crkve sv. Blaža za smještaj relikvija i svetih tijela te da od Vodnjana stvore centar hodočasničkog turizma.

Sporazum je u ime ISU-a potpisao predsjednik Zdenko Pliško, Vodnjanac, koji je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

- Sporazum nam omogućuje da i dalje sudjelujemo u kreiranju potreba umirovljenika. Veseli me što uskoro počinje gradnja zdravstvenog centra, što su uređena parkirališta s mjestima za osobe s invaliditetom, a očekuje više angažmana po pitanju pomoći u kući, rekao je Pliško. S druge strane, predsjednika istarskog HNS-a Zvonka Liovića raduje razvoj gospodarstva.

- Mi smo fokusirani na slobodno poduzetništvo i smatram da je gradonačelnik prepoznao potencijal Vodnjana, a razvijanjem infrastrukture stvara se preduvjet za razvoj izvrsnog poduzetništva, naglasio je Liović.

Codacci je spomenuo da će kao čovjek iz svijeta sporta i udruga usmjeriti svoje aktivnosti na sva naselja Vodnjanštine, pokretati zdrav način života i razvijati više sadržaja za mlade i umirovljenike. (Z. STRAHINJA)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter