Višnjansko vijeće: Armando Žiković dao ostavku

Mario Peršurić, Anđelo Mattich i Petar Radovan napuštaju vijećnicu (M. RIMANIĆ)
Mario Peršurić, Anđelo Mattich i Petar Radovan napuštaju vijećnicu (M. RIMANIĆ)

Općinsko vijeće Višnjana ostalo je bez predsjednika. Na preksinoćnoj sjednici vijećnici su prihvatili ostavku dosadašnjeg predsjednika Armanda Žikovića (IDS) koji ju je, kako je naveo, podnio iz osobnih razloga, a iz istih je razloga i svoj vijećnički mandat stavio u mirovanje. Po prijedlogu IDS-a Žikovića je zamijenio Ivan Majkus, kojeg su nakon prisege četiri vijećnika iz njegove stranke preložila za predsjednika vijeća.

Međutim, kada je predsjedavajuća, potpredsjednica vijeća Romina Bernobich upitala ima li još kakvih prijedloga, Anđelo Mattich, nositelj Nezavisne općinske liste, zatražio je u ime svog kluba vijećnika desetminutnu stanku. Po povratku u vijećnicu pročitao je zaključak kluba vijećnika Nezavisne općinske liste u kojem stoji kako na osnovi dosadašnjeg rada Općinskog vijeća Općine Višnjan, te sveukupno ostvarenih rezultata i izuzetno teškog stanja u Općini predloženo kadrovsko rješenje ne garantira uspješan rad općinskog vijeća.

Iz navedenog razloga članovi njegove Nezavisne, dodao je Mattich, neće sudjelovati u daljnjem radu općinskog vijeća te napuštaju sjednicu. Nezavisna lista, rekao je, očekuje novi prijedlog kandidata. Nakon toga su Mattich, Mario Peršurić i Petar Radovan napustili vijećnicu.

- S obzirom da sam i ja član Nezavisne liste napuštam sjednicu i time zaključujem sjednicu, rekla je Bernobich i izišla za kolegama.

Budući da je Vijeće ostalo bez predsjedavajućeg predloženi dnevni red, koji je na početku jednoglasno prihvaćen, ostao je neapsolviran. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter