Više od 650 maškara defilirat će Portaratom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj Turističkoj zajednici najavljen je Pulski karneval koji će se održati ove subote, 18. veljače. Kako je navela direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, Turistička zajednica i Grad Pula organiziraju karneval od 2015. godine na poticaj dviju maškaranih grupa - Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. i Karnevalske grupe "Veli Vrh - Valmade".

Više grupa nego lani

- Karneval iz godine u godinu raste i dobiva sve veće razmjere. Tako su se ove godine na karneval prijavile 23 grupe (lani ih je bilo 17) iz cijele Istre, Kvarnera i Slovenije, navela je Cinkopan Korotaj.

Kako je pojasnila, okupljanje grupa zakazano je za subotu od 10.30 do 11 sati na Karolini, potom one odlaze do Arene, gdje je prva pozornica i prvo predstavljanje, a zatim maškarani defile ide do Portarate gdje je planirana glavna fešta uz grupu The Night Express.

Svim je maškarama osiguran ručak, navela je Cinkopan Koorotaj i dodala da će se dio grada kojim karneval bude prolazio prigodno i ukrasiti.

Damir Pletikos Koroman iz maškarane grupe "Veli Vrh - Valmade" kazao je da se raduje što su se karnevalu odazvale brojne grupe iz okolice Pule (Ližnjana, Raklja, Krnice…) te da će na njemu biti više od 650 maškaranih sudionika. Naveo je i da će se Pust, koji ove godine nosi ime "Ladro Lenković Ina Hepina Va Žepina", tradicionalno spaliti na Velom Vrhu (kod semafora) 28. veljače s početkom u 19 sati, a sve će uzvanike čekati fritaja.

Grupna maska Legenda o Areni

Pletikos Koroman je kazao kako će grupa "Veli Vrh-Valmade" ove godine imati grupnu masku pod nazivom "Legenda o Areni" s kojom će sudjelovati i na Riječkom karnevalu.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek koji je izrazio zadovoljstvo što karneval poprima sve veće razmjere te svoju zahvalnost grupama koje u njemu sudjeluju. Također je pozvao sve svoje sugrađane da se odazovu karnevalskoj povorci koja će posebno biti zanimljiva onim najmlađima. Dodajmo i to da bi u subotu vrijeme trebalo biti lijepo, no u slučaju veće kiše glavna se fešta s Portarate premješta u Zajednicu Talijana, Circolo. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter