Više od 2,5 milijuna kuna od koncesijskih prihoda

Koncesija za djelatnosti na plaži odobrava se na 40 mikrolokacija (N. LAZAREVIĆ)
Koncesija za djelatnosti na plaži odobrava se na 40 mikrolokacija (N. LAZAREVIĆ)

Medulinski načelnik Goran Buić donio je plan upravljanja pomorskim dobrom u općini Medulin kojim se određuju koncesijska odobrenja u ovoj godini.

- Općina na ime koncesijskih naknada ove godine planira uprihodovati 2.695.000 kuna, a taj iznos kani utrošiti u tekuće i investicijsko održavanje, kao i opremanje plaža. Najviše sredstava, 865 tisuća kuna, utrošit će se u čišćenje kupališta i lučica. Spasiteljima na plažama isplatit će se 665 tisuća, na otplatu glavnice kredita "odlazi" 142 tisuće kuna, a 110 tisuća stajat će uređenje i opremanje teško dostupnih plaža. Po 85 tisuća koštat će uređenje okoliša u priobalju te ulaza u kampove, kaže načelnik Buić.

Za montažni kiosk 15 tisuća kuna

Koncesija se odobrava na 40 mikrolokacija, i to na rok do pet godina. Prema planu upravljanja, na pomorskom dobru mogu se obavljati djelatnosti iznajmljivanja sredstava, ugostiteljstva i trgovine, te komercijalno – rekreacijskih sadržaja. Ukoliko se za istu mikrolokaciju do sazivanja sjednice Vijeća za koncesijska odobrenja prijavi više kandidata, prednost će imati dosadašnji korisnik pod uvjetom da Vijeće nije evidentiralo pritužbe na njegov rad.

Objavljen je i cjenik, pa tako jednogodišnje korištenje jednog skutera ili štanda za palačinke u Pošesima košta 6.000 kuna, a pedalina 500. U uvali Školjić na Kamenjaku za montažni kiosk  treba platiti 15 tisuća kuna, dok terasa uz kiosk stoji 400 kuna po kvadratu. Svaki suncobran koji se iznajmljuje na plaži košta 40 kuna, dok koncesija za djelatnost masaže na plaži košta 1.500 kuna.

Prijenosni nužnici na devet lokacija

Upravni odjel za opće poslove i društvene djelatnosti zadužen je da u srpnju i kolovozu osigura prijenosne kemijske nužnike na devet lokacija, među ostalim na poluotoku Vižula, rtu Munte u Premanturi, uvali Paltana i Portiću u Banjolama, na dvije lokacije u Vinkuranskoj vali, Šćuzi u Pomeru, te sportskoj lučici Kula u Medulinu.

Fizičke i pravne osobe koje koriste pomorsko dobro, građevine i druge objekte koje se nalaze na njemu moraju omogućiti slobodan pristup pomorskom dobru. Općina se obvezuje da, u slučaju potrebe, osigura nadohranu i uređenje plaža. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter