Vili Bassanese preuzeo vođenje istarskog SDP-a

Vili Bassanese (M. MIJOŠEK)
Vili Bassanese (M. MIJOŠEK)

Nakon nedavno održane Konvencije županijske organizacije SDP-a Istarske županije, na kojoj delegati nisu prihvatili Izvješće o radu županijske organizacije SDP-a u proteklom periodu te stoga nisu ukazali povjerenje Maji Šarić za daljnje vođenje županijske organizacije, na sjednici Županijskog odbora SDP-a za novo vodstvo istarskog SDP-a izabran je Vili Bassanese. Naime on je imenovan na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika SDP-a Istarske županije. Time je ujedno potvrđen i jednoglasan prijedlog koje je predsjedništvo ŽO SDP-a Istarske županije donijelo proteklog tjedna na svojoj sjednici. Bassanese će voditi županijsku organizaciju do izbora novog predsjednika/ice na unutarstranačkim izborima.

Također, na sjednici Županijskog odbora Goran Subotić iz Rovinja jednoglasno je izabran za tajnika ŽO SDP–a Istarske županije. U priopćenju v. d. potpredsjednika istarskog SDP-a Danijela Ferića navodi se da je sjednica većim dijelom protekla u pripremama za predstojeće parlamentarne izbore.

"Vili Bassanese, koji je ujedno i SDP-ov koordinator za Istru za parlamentarne izbore i tajnik županjske organizacije Goran Subotić kao koordinator za parlamentarne za područje Rovinjštine, tim su koji će uz sve članove operativno ojačati županijsku organizaciju za postizanje što boljeg izbornog rezultata SDP-a i dobivanja povjerenja birača u 8. izbornoj jedinici", navodi u priopćenju Danijel Ferić. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter