Vijeće Kršana izglasalo Urbanistički plan Stipani

A. ŠĆULAC
A. ŠĆULAC

Na preksinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća Kršana, vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka u Vijeću, na način da će se sredstva isplatiti  mjesečno, zaključno s raspuštanjem Vijeća, prije lokalnih izbora u svibnju.

Osim toga, s jednim glasom protiv, izglasan je prijedlog odluke o načinu financiranja Vijeća bošnjačke nacionalne manjine koja bi u ovoj godini trebala dobiti iz proračuna 20 tisuća kuna. Protiv je bio vijećnik Esad Huskić, rekavši kako je Vijeće osnovano 2003. godine, te su od onda do danas, iako je proračun bio manji, dotacije iznosile od 40 do 70 tisuća kuna. "Večeras ste izglasali svotu od 20 tisuća kuna, a za razliku od nekad nemamo više ni svoj prostor. Vjerujem da će moja zamjena u Vijeću biti politički mudrija i pametnija te se izboriti za veća sredstva", rekao je Huskić.

Izglasan je i prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana Stipani. Plan je predstavila Jasminka Doblanović Peharda iz Urbisa.  Pojasnila je da se tamo nalazi nekoliko građevina te kako je to zbijena sredina s par postojećih kuća, a taj karakter želi se i zadržati. Predstavnica je rekla kako će se graditi ugrađene, poluugrađene i građevine u nizu. Mogućnost dolaska do nekih od kuća bit će samo pješačkim pristupom jer nije moguće imati kolni pristup. Postojat će mogućnost gradnje kuća s najviše tri etaže, visine devet metara. Površina obuhvata plana je 2,8 hektara, a zemljište je 70 posto u privatnom, a ostatak u državnom vlasništvu.

Uz to su vijećnici jednoglasno izglasali odluku, nakon javnog natječaja, o prodaji dvije nekretnine u Kršanu te jedne u Potpićnu, čime će općina uprihodovati milijun kuna. (A. ŠĆULAC)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter