Vidljivi obrisi budućeg parkirališta bolnice

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Već je poznato da Zagrebgradnja, izvođač radova na gradilištu nove opće bolnice, ozbiljno "praši" i da su se radovi, službeno inaugurirani 19. siječnja, zapravo tek zahuktali. No, svi oni koji svakodnevno prolaze ovim područjem grada, ali i brojni znatiželjnici koji ne mogu a da ne zavire "preko zida" i uvjere se na svoje oči da se bolnica doista gradi, mogli su ovih dana nazrijeti prve konture objekta koji će prvi i biti gotov. Riječ je zapravo o parkiralištu za više od 600 vozila koji će se stepenasto, poput serpentine protezati po nekadašnjim vrtovima i tik uz nekadašnji bolnički zid.

U kojoj je fazi ta gradnja i kada će na parkiralištu biti moguće parkirati da bi se rasteretile okolne ulice i dvorišta, upitali smo doc. dr. sc. Irenu Hrstić, sanacijsku upraviteljicu Opće bolnice Pula.

"Vezano za upit o dinamici izgradnje parkirališta nove bolnice mogu reći da sama izgradnja parkirališta ide planiranom dinamikom. Broj parkirnih mjesta prema izvornom nacrtu je nešto veći od 600, odnosno 629 parkirnih mjesta. No, govoreći o samom datumu početka korištenja samoga parkirališta navodim da će to uvelike ovisiti o rješavanju glavne prometnice rotora i pristupne ceste što je u nadležnosti Grada Pule. Upravo s toga, s nadležnima u Gradu kontinuirano komuniciramo, odnosno koordiniramo akcije", kaže u svom odgovoru dr. Hrstić. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter