Vedran Majcan na čelu buzetskog SDP-a

(G. ČALIĆ ŠVERKO)
(G. ČALIĆ ŠVERKO)

Na unutarstranačkim izborima, provedenim tajnim glasanjem između dva kandidata, sa gotovo 80 posto glasova za predsjednika buzetskog SDP-a izabran je Vedran Majcan. Izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Buzet održani su nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Valtera Blaškovića u siječnju ove godine.

Dosadašnjoj članici Gradskog odbora Snežani Andrejev Majcan, izglasano je nepovjerenje na dužnost članice, a u Gradski odbor izabran je dugogodišnji član SDP-a Buzet, Dario Krivičić.

Prenoseći na konferenciji za novinare ishod unutarstranačkih izbora te izvještajno - tematske konvencije, članica Gradskog odbora Elena Jerman istaknula je da je najvažniji zaključak konvencije da u buzetskom SDP-u nema raslojavanja, te da su članovi jedinstveni i samostalni u donošenju odluka.

- Sve ove odluke od izbora predsjednika do odluka konvencije, zapravo su samo potvrda i ponavljanje već donesenih odluka na dvije prethodne konvencije održane u siječnju i ožujku ove godine,  koje su zbog proceduralnih unutarstranačkih razloga poništene, istaknula je Jerman.

- Na najnovijim izborima za predsjednika te održanoj konvenciji, članovi SDP-a Buzet pokazali su jedinstvo i samostalnost u odlučivanju. Često, na žalost, neki članovi iznose neistinu o tome da je buzetski SDP razjedinjen, ili da se legalno izabrano vodstvo pokušavalo srušiti ili njime upravljati od strane pojedinih županijskih razina ili frakcija. Međutim to nije točno što pokazuju rezultati najnovijih izbora i odluke konvencije koje su donesene uz veliku većinu glasova, naglasio je Majcan. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA
 


Podijeli: Facebook Twiter