Večernje popuste nudi 57 trgovina

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U sklopu manifestacije "Kupujmo u Puli - Pula Shopping", koja će se održati u subotu u centru Pule, 57 trgovina ponudit će kupcima svoje asortimane po znatnim popustima, čak i po upola nižim cijenama. Ovo je treća godina da Turistička zajednica Pule, u suradnji s Gradom, Hrvatskom gospodarskom komorom -Županijskom komorom Pula i udruženjem Obrtnika Pula, provodi ovu akciju, a ujedno je i treća akcija ove godine usmjerena na oživljavanje centra grada zahvaljujući povoljnijoj kupovini.

Popusti i do 50 posto

Manifestaciju je predstavila direktorica TZ-a Pule Sanja Cinkopan Korotaj, u društvu Lovorke Hajdić-Golja iz Grada Pule, Sanje Bubonjić iz HGK Županijske komore Pula, predsjednica Ceha trgovaca Elide Cerovac Bakiš i tajnika Udruženja obrtnika Sergia Stupara.

- Ove smo godine imali ovakve akcije za Valentinovo i Late Night Shopping, a nakon subotnje "Kupujmo u Puli", koja je uvijek vezana za Obrtnički sajam u Puli, takva će akcija biti i za Svetog Nikolu. U subotu od 17 do 22 sata 57 trgovaca u centru grada prodavat će svoju robu s najmanje 15 posto popusta, a neke su pristale i na 50 posto popusta. Sve trgovine koje sudjeluju u akciji bit će jasno obilježene kako bi i kupci znali koje trgovine sudjeluju, rekla je Cinkopan Koroataj.

U sklopu manifestacije za Puljane i njihove goste priprema se i zabavni, odnosno glazbeni program u sklopu kojeg će na Portarati svirati Fiorin Jazz Orchestra, dok će na Tržnici, kod fontane, nastupati Duo Fault.

- Unazad tri godine došli smo na ideju da spojimo ovakvu akciju s našim Sajmom obrtnika na Karolini i nismo pogriješili. Mnogi tada dolaze u Pulu, na sajam dolaze i iz drugih krajeva Hrvatske pa se obje manifestacije odlično nadopunjuju, rekao je Stupar.

Kao jedan shopping centar

Ovo je tek jedna u nizu manifestacija koje Grad Pula odrađuje s TZ-om, istaknula je, pak, Hajdić-Golja, istaknuvši da je cilj potaknuti trgovački sektor, ali i oživjeti centar grada koji zamire nakon sezone. Cerovac Bakiš u ime trgovaca navela je da je akcija "Kupujmo u Puli", ali i ostale slične manifestacije, polučile do sada jako dobre rezultate. Na njih, rekla je, dobro reagiraju i kupci pa prema najavljenim manifestacijama planiraju sezonsku kupovinu.

- Želja nam je bila udružiti trgovine u Gradu da djeluju kao jedan shopping centar s cjelokupnom ponudom te omogućiti građanima povoljniju kupnju. Ova akcija se zaista pokazala uspješnom u posljednjih dvije godine, a mislim da su i građani već naučili što mogu očekivati od naših akcija, zaključila je Cinkopan Korotaj.

Akcija "Sretna srijeda" od studenog

Od 4. studenog u pulskim trgovinama počinje, zapravo nastavlja se akcija "Sretna srijeda" HGK Županijske komore Pula, najavila je Sanja Bubonjić. Akcija, koja građanima omogućuje kupnju uz 10-postotni popust, odvijat će se prve srijede u mjesecu, u popodnevnim satima, od 17 sati do kraja radnog vremena. "Sretna srijeda" provodit će se u studenom, siječnju, veljači, ožujku, travnju i svibnju, dok će se u prosincu akcija trgovaca vezati uz Svetog Nikolu. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter