Vandali uništili klupe i kante na perojskoj plaži

Oštećene klupe na Martulini
Oštećene klupe na Martulini

Klupe, koševi i ostalu urbanu uz novouređenu šetnicu na plaži Martulina u Peroju, oštetili su jučer nepoznati vandali, izvijestili su nas iz Grada Vodnjana. Materijalnu štetu procjenjuju na 15 tisuća kuna, a slučaj su prijavili i policiji.

- Najoštrije osuđujem divljačko i kriminalno ponašanje koje se dogodilo na obalnoj šetnici i na dijelu plaže Martulina gdje su uništene klupe za odmor, koševi za otpad te ostala urbana oprema i javna infrastruktura. Policija utvrđuje sve činjenice ovog slučaja te će protiv počinitelja ovog gnusnog čina biti pokrenuta kaznena prijava, poručio je tim povodom gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović.

Sanacija i popravak uništene imovine plaća se iz zajedničke blagajne, iz gradskog proračuna koji čine sredstva svih mještana grada Vodnjana, naglasio je gradonačelnik, te dodao da bi umjesto popravaka i obnavljanja bilo korisnije taj novac usmjeriti na nove zajedničke sadržaje na javnim mjestima.

- Stoga upućuje poziv građanima da čuvaju javnu imovinu, a sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama Grada. Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno, zaključio je Vitasović. Prijave su moguće na broj telefona 511-522 ili na e-mail adresu [email protected], pa i u Policijsku postaju Pula. (Z. S.)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter