Glas Istre
Petak
28.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
28.04
Radi se na infrastrukturi ispod zemlje

Užurbani radovi na gradilištu Trga kralja Tomislava

Objavljeno: 28.12.2016 | 09:31 Zadnja izmjena: 28.12.2016 | 09:31 7 komentara

Unatoč dolasku zime, dugi period bez ozbiljnijih padalina omogućio je građevinarima da rade punom parom, bez zastoja. Upravo tako je i na gradilištu Trga kralja Tomislava gdje se, kažu nam susjedi, radi, vozi, praši i kopa, i to vikendima te svakodnevno do dugo u noć. Rok za dovršetak ove investicije je sredina iduće godine, no prema onome kako se sada radi, svi se nadaju da bi  mogli biti gotovi i puno ranije.

Trebalo je to urediti

- Istina je, rade puno, svaka im čast. Ja svakodnevno dolazim ovdje na posao i stvarno vidim kako napreduju. Kopaju, ruju, grade, ma nemam riječi. Kamioni vozi stalno amo-tamo da se sve praši, ali neka rade, dobro je da rade jer ćemo na kraju svi biti zadovoljni, kaže nam Suzana Pačić, djelatnica u objektu na obližnjoj zelenoj tržnici na Verudi.

Njene riječi potvrđuje nam i Vanio Maurić, inače Puljanin koji ne živi na Verudi pa stoga sve do jučer nije niti imao prigode vidjeti što se sve na ovoj, donedavno zapuštenoj i prašnjavoj površini napravilo.

- Doista sam iznenađen što su sve napravili. Znam da su radovi počeli, jer su bili najavljeni, ali stvarno lijepo napreduju. A da je to već odavno trebalo napraviti, trebalo je! To je lijepa, velika površina i trebalo ju je nekako iskoristiti. Nemam ideju što će tu biti u konačnici, ali vjerujem da će u svakom slučaju izgledati bolje. Bit će to dobro i za djecu, ali i za starije koji, koliko vidim, ovdje rado dolaze jer imaju sve na dohvat ruke, banku, tržnicu, trgovine… Samo da parkiranje ostane besplatno, kako su i rekli. Vidjet ćemo, rekao nam je Maurić. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJUNovosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik