Užurbani radovi na gradilištu Trga kralja Tomislava

Radi se na infrastrukturi ispod zemlje
Radi se na infrastrukturi ispod zemlje

Unatoč dolasku zime, dugi period bez ozbiljnijih padalina omogućio je građevinarima da rade punom parom, bez zastoja. Upravo tako je i na gradilištu Trga kralja Tomislava gdje se, kažu nam susjedi, radi, vozi, praši i kopa, i to vikendima te svakodnevno do dugo u noć. Rok za dovršetak ove investicije je sredina iduće godine, no prema onome kako se sada radi, svi se nadaju da bi  mogli biti gotovi i puno ranije.

Trebalo je to urediti

- Istina je, rade puno, svaka im čast. Ja svakodnevno dolazim ovdje na posao i stvarno vidim kako napreduju. Kopaju, ruju, grade, ma nemam riječi. Kamioni vozi stalno amo-tamo da se sve praši, ali neka rade, dobro je da rade jer ćemo na kraju svi biti zadovoljni, kaže nam Suzana Pačić, djelatnica u objektu na obližnjoj zelenoj tržnici na Verudi.

Njene riječi potvrđuje nam i Vanio Maurić, inače Puljanin koji ne živi na Verudi pa stoga sve do jučer nije niti imao prigode vidjeti što se sve na ovoj, donedavno zapuštenoj i prašnjavoj površini napravilo.

- Doista sam iznenađen što su sve napravili. Znam da su radovi počeli, jer su bili najavljeni, ali stvarno lijepo napreduju. A da je to već odavno trebalo napraviti, trebalo je! To je lijepa, velika površina i trebalo ju je nekako iskoristiti. Nemam ideju što će tu biti u konačnici, ali vjerujem da će u svakom slučaju izgledati bolje. Bit će to dobro i za djecu, ali i za starije koji, koliko vidim, ovdje rado dolaze jer imaju sve na dohvat ruke, banku, tržnicu, trgovine… Samo da parkiranje ostane besplatno, kako su i rekli. Vidjet ćemo, rekao nam je Maurić. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter