Uz tristo vatrogasaca Puljštine sigurnost zajamčena

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

U povodu Mjeseca zaštite od požara, te obilježavanja Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u prostoru Javne vatrogasne postrojbe Pula u ponedjeljak je održan Dan otvorenih vrata. Brojni mališani iz pulskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola raspoređeni po grupama dolazili su tijekom jutra u obilazak prostora JVP-a. Uz razgledavanje opreme, pravi su im doživljaj priredili vatrogasci prezentirajući im nekoliko pokaznih vježbi. Sudeći prema reakcijama, posebno ih se dojmila vježba sa slobodnim ljestvama, no i one kojima im je predočeno gašenje i spašavanje iz visokih objekata. Za uspomenu na ovaj posjet dobili su prigodne bojanke i balone.

- Dan otvorenih vrata u povodu obilježavanja Dana svetog Florijana, našeg zaštitnika, provodimo već četvrtu godinu za redom. Tijekom cijelog svibnja, Mjeseca zaštite od požara, provodimo niz  manifestacija s ciljem predstavljanja preventivnog djelovanja te druge promidžbene aktivnosti s naglaskom na pripreme za ljetnu sezonu. Spremni smo, na našem je, dakle području Puljštine više od 300 operativnih vatrogasaca, a na raspolaganju imamo 75 vatrogasnih vozila. Nositelji smo operativnih aktivnosti zajedno s deset dobrovoljnih vatrogasnih društva koji su ustrojeni na spomenutom području, a tu su i vatrogasne službe NP-a Brijuni i Brodogradilišta Uljanik. Građanima i turistima jamčimo sigurnost i spremnost za reakcije u svakakvim situacijama. Garantiramo da ćemo na svaki poziv intervenirati na najbolji mogući način. Lani smo imali 857 intervencija, rekao je Klaudio Karlović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Koliko je vatrogastvo važno za grad i njegove žitelje istaknuo je i Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada.

- Već tradicionalno slavimo Dan sv. Florijana, jer vatrogastvo je važno 365 dana u godini, 24 sata na dan. Vatrogasci brinu o našoj te sigurnosti naše imovine kad je najpotrebitije, a posebno je to izraženo u vrijeme odmora, odnosno ljeti. Neovisno radi li se o sezoni požara ili velikih kiša, oni redovno iskazuju spremnost, a suradnja pulske Javne vatrogasne postrojbe i Grada Pule je odlična, rekao je Matić. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter