Utrka "Život na dar" po Gornjem Kamenjaku

Trka po Gornjem Kamenjak duž četiri kilometra zaštićenog krajolika (Arhiva)
Trka po Gornjem Kamenjak duž četiri kilometra zaštićenog krajolika (Arhiva)

U organizaciji Društva sportske rekreacije Maraton Uljanik i Hrvatske donorske mreže ove se godine, prvi puta, organizira humanitarna utrka pod nazivom "Život na dar". Cilj utrke je dodatno promicanje najvišeg stupnja ljudske solidarnosti – darivanja organa. Utrka će se održati 19. veljače ove godine s početkom u 11 sati, a staza dužine od četiri kilometra vodit će kroz predivan zaštićeni krajolik Gornjeg Kamenjaka.

Trčanje i pješačenje

Start utrke bit će na samom ulazu u Premanturu, kod igrališta. Podizanjem startnog broja uz dobrovoljni prilog sudionici će pomoći daljnjem radu Hrvatske donorske mreže i promicanju transplantacijskog liječenja. Organizatori pozivaju trkače i sve one koji žele pješačiti i dan provesti u prirodi da se odazovu i sudjeluju u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Podizanje svijesti u javnosti o važnosti darivanja organa donijelo je hrvatskoj transplantacijskoj medicini prvo mjesto u svijetu i to traje već niz godina. Naša zemlja sjajni je primjer u transplantacijskom darivanju koje je pred 20 godina u Puli pokrenula Hrvatska donorska mreža. Cijela Hrvatska pokazala je veliko srce i brigu za teško oboljele. Na taj način je transplantacijsko liječenje pristupačno svakom bolesniku u najkraćem vremenu.

Prijave putem linka

Darivanje organa i njihovo presađivanje jedno je od najviših etičkih dostignuća čovječanstva. Donorska kartica, osnovana u Istri 1996. godine, simbol je tog dosega u Hrvatskoj. Više o udruzi Hrvatska donorska mreža i transplantaciji organa može se saznati na www.hdm.hr. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na http://maraton-uljanik.hr/novosti/humanitarna-utrka-zivot-na-dar. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter