Ususret Obrtničkom sajmu: Na Karolini 125 izlagača

N. LAZAREVIĆ
N. LAZAREVIĆ

U četvrtak se na pulskoj Karolini svečano otvara 18. Obrtnički sajam Istre, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore - Obrtničke komore Istarske županije. Svečano otvorenje četverodnevnog sajma, uz brojne uzvanike i prigodan program, zakazano je za 11 sati. Na izložbenoj površini od 749 četvornih metara unutarnjeg i 288 vanjskog izložbenog prostora smjestit će se ove godine 125 izlagača - obrta, poduzeća, obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Iz Istre 63 izlagača

Ukupno 63 izlagača dolazi iz Istre, 61 iz ostalih dijelova Hrvatske te jedan iz inozemstva. Posjetiteljima će svoje proizvode predstaviti i inovatori, njih desetak, a predstavit će se i jedna istarska škola. Prvog dana sajma, u četvrtak, u pulskom Domu obrtnika potpisat će se Sporazum o suradnji Obrtničke komore Istarske županije i Obrtničke komore Kantona Sarajevo. U sklopu sajma za petak su, s početkom u 11 sati, najavljeni razgovori s obrtnicima i poduzetnicima - članovima Privredne komore Beograd, a koji će se održati u Domu obrtnika Pula. U 18 sati, u velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula održat će se javno predavanje na temu "Bespovratna sredstva za poljoprivredu, turizam i proizvodne djelatnosti za obrtnike i poduzetnike". Organizatori predavanja su Obrtnička komore Istarske županije i Eurokonzalting iz Pule.

Zadnjeg dana sajma, u nedjelju, u 16 sati na rasporedu je podjela priznanja i nagrada najuspješnijim izlagačima. I ove se godine dodjeljuju tri vrste nagrada - tri priznanja za ukupnu sajamsku prezentaciju, jedno priznanje za oblikovanje proizvoda, te tri priznanja za najbolji proizvod.

Besplatan ulaz

Sajam je u četvrtak otvoren do 20 sati, petak i subotu radi od 10 do 20 sati, a u nedjelju do 17 sati, a ulaz je kao i svake godine besplatan. Organizatori sajma su Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora - Županijska komora Pula i Hrvatska obrtnička komora. Pokrovitelj sajam je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a glavni sponzor sajma Istarska kreditna banka d. d. iz Umaga.

U subotu "Kupujmo u Puli"
U subotu će se u sklopu sajma, od 17 do 22 sata, održati i šoping akcija Turističke zajednice Pula i pulskog udruženje obrtnika pod nazivom "Kupujmo u Puli - Pula Shopping" u sklopu koje će trgovine u centru grada raditi dulje nego inače te kupcima ponuditi prigodne popuste. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter