Uskoro kolektivni ugovor u Domu za starije Poreč

(T. KOCIJANČIĆ)
(T. KOCIJANČIĆ)

- U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije vjerujemo da će se Dom za starije i nemoćne u Poreču u što skorije vrijeme moći pohvaliti potpisanim kolektivnim ugovorom, kao rezultatom socijalnog dijaloga i pregovora, rekla je voditeljica Ureda SIKD-a Dorina Buić, dodavši da je na njihovu inicijativu pred Uskrs organiziran u Poreču susret između djelatnika i članova sindikata s kolegama iz Doma za starije osobe "Atilio Gamboc" iz Umaga. Buić je navela da je ravnatelj porečkog Doma Mario Laković na tom susretu ukazao da će se kolektivni ugovor brzo potpisati, uz opasku da plaće radnika od 2008. godine nisu korigirane i da je rad u ovoj ustanovi vrlo bitan za lokalnu zajednicu.

Kako doznajemo, u sindikalnoj delegaciji bili su sindikalna povjerenica Marina Mautner, zamjenik povjerenice Filip Marić (medicinski tehničar), Karmen Banjac (njegovateljica) i Vlatka Kraljević (fizioterapeutkinja), predsjednik SIKD-a Bruno Bulić i Dorina Buić. Goste su u ime porečkod Doma pozdravili ravnatelj i stručna voditeljica Sandra Ćakić Kuhar te sindikalna povjerenica SIKD-a Kristina Andrijanić i članica Slavica Faljić. Domaćini su gostima detaljno predstavili rad i organizaciju, programe skrbi, opremljenost i sve aktivnosti ove ustanove. Porečki Dom čiji je osnivač Grad, s radom je počeo u listopadu 2007. godine može primiti do 83 korisnika, a nalazi se u neposrednoj blizini Doma zdravlja. Zapošljava 47 radnika različitih profila: njegovateljica, medicinskog osoblja, tehničkog i osoblja u pripremi i posluživanju hrane, te djelatnike specijalističkih znanja iz socijalne skrbi, kao i administrativno stručno osoblje.

Buić navodi da je u javnosti prepoznat po dobroj opremljenosti za ovu vrstu djelatnosti, kvalitetnoj medicinskoj skrbi, kao i nizom sadržajnih aktivnosti, u što su se gosti iz Umaga i osobno uvjerili. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter