Uručivanje certifikata "Proizvod hrvatskog seljaka" i Dan sira

Proljetna padela na tržnici
Proljetna padela na tržnici

U subotu će se na pulskoj tržnici svečano uručiti certifikati "Proizvod hrvatskog seljaka" što će pratiti prigodan zabavno-gastronomski program. Ove godine certifikate će dobiti OPG-ovi Božić, Peruško, Mirković, Jurcan, Erman, Stancija Kumparička, Laganis, Košara, Zohil, Laginja, P.O. Agro Pin, Smailagić, Jurčić, Mirković Capar, Jurković, Vidulin i P.O. Vidulin, Petrović, Juras, Šikić i Dobrović.

Lavanda i maslina

Uz izlagače koji sudjeluju na manifestaciji Mirisi i okusi Istre, od 9 do 13 sati na Narodnom trgu će se održati i poseban Dan sira, koji dovodi sve proizvođače i trgovine koje prodaju sireve. Tako će posjetitelji moći upoznati proizvođače sireva Stancija Kumparička, OPG Peršić, obrt Vesna Loborika, obrt Koršovica te trgovce sirevima Radix Istra i Delicia Merkatino.

Uz Dan sira i Mirise i okuse Istre koji donose lavandu i proizvode od lavande, domaći med, domaće suhomesnate proizvode te proizvode od maslinovog drva, predstavit će se i brojni vrijedni izlagači manifestacije HandMade by Markat. Predstavit će se tako Vitasović Milan - proizvođač istarskih instrumenata, Zdenka Ivančić koja izrađuje lutke, Željka Vladić s pleteninom, Valković Jadranka predstavlja svoju keramiku, Tomić Marija s nakitom od papira, Kolić Gordana proizvodima od modelirane žice, Sanda Bosić s nakitom, Mirjana i Josip Babić proizvode od naplavina, Socijalna zadruga Contus i Miranda Krizanić s torbama.

Proljetna marenda

Od 10 sati pripremat će se proljetna marenda od mladog krumpira, kapule, šampinjona, domaćih prosušenih kobasica i odgovarajućih priloga i začina, sve u velikoj pulskoj tavi, a dijeljenje prvih porcija domaće hrane sa sezonskim namirnicama, trebalo bi biti oko 11 sati.

Zabavne note In Vino Veritasa bit će uvertira u ovo bogato prijepodne na pulskoj tržnici. U 11.30 sati nastupit će pulski dječji zbor Zaro, dok se u podne očekuje službeni dio programa, uručivanje certifikata proizvođačima iz okolice Pule te s područja juga Istre. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter