Uređuju se Valkane i Mornar

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Grad Pula za novu kupališnu sezonu ulaže u dva svoja kupališta - Valkane i Mornar. Na kupalištu Valkane gdje je lani uređen glavni mol, tijekom ove godine planirana se sanirati površina na neuređenom dijelu sunčališta između rampe za invalide i novouređenog mola, zatim dio kupališta između igrališta za odbojku na pijesku te rekonstruirati vodovodni priključak. Kako navode u Gradu Puli, dio će se radove obaviti prije kupališne sezone, a dio na jesen. Ukupno je u prošloj i ovoj godini za uređenje ovog kupališta potrošeno 688 tisuća kuna.

Na Mornaru je postavljen novi sanitarni čvor te će se obnoviti obalni zid i sunčalište. Ujedno će se izgraditi rampa za osobe s invaliditetom, a vrijednost svih planiranih investicija iznosi 142 tisuće kuna. Početkom sezone kupanja bit će ponovo postavljeni pontoni za potrebe plivačkih i vaterpolo kluba. Inače, u zadnje tri godine u uređenje i održavanje plaža pod nadležnošću Grada uloženo je oko 4,5 milijuna kuna.

Što se tiče kupališta Valkane i Stoja, Grad je 2014. pokrenuo e-Konzultacije kako bi dobili najkvalitetnija rješenja i prijedloge. Namjera je Grada Pule stvoriti mogućnost atraktivnijeg uređenja kupališta i planovi uređenja koji su rađeni godinama unatrag, osvježiti i zadovoljiti potrebe i sadržaje današnjih generacija, poručuju iz Grada. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter