Uoči dana Svetog Nikole otvara se Kuća Djeda Mraza u Kašteliru


Najljepše mjesto za najmlađe, Kuća Djeda Mraza u Kašteliru,  otvara vrata u ponedjeljak u 17 sati i svojim bogatim programom uljepšat će blagdanske dane malima i velikima sve do 27. prosinca.

Kao i uvijek, bajkovita kuća otvara se dan uoči sv. Nikole, jer će mališani tog popodneva postaviti čarape i čizmice, kako bi ih Sveti Nikola mogao napuniti. Osim što će na otvorenju djecu dočekati mirisi kolača, vrijedni patuljci i vilenjaci te puno dobre energije, Kuća se za svoje goste dobro pripremila – sašivene su nove zavjese za radionicu, kupljen je novi crveni tepih za sobu Djeda Mraza, a zidovi kuhinja dobili su crvene jelene.

Budući da se u šest godina veliki žuti sandučić u poštanskom uredu Djeda Mraza poprilično istrošio zahvaljujući tisućama dječjih pisama, ove je godine postavljen novi, dvostrani crveni sandučić. Sve za dječje osmijehe!

Već sljedećeg popodneva sve će biti spremno za doček sv. Nikole. Mališani će moći u radionicama izraditi čizmice od papira i pisati pisma. U srijedu Kuća svoje goste ponovno dočekuje s radionicom, igraonicom i pisanjem pisama, te čarobnom marmeladom tete Nene. U četvrtak, uz nezaobilazne radionice, najmlađi će moći kušati fino mlijeko kravice Nadaline s Haira farme Kocijančić. Petak je rezerviran za izradu leptirića i narukvica od filca pod vodstvom Helge i Sare. U subotu će ponovno biti radionice i igraonice, kao i u nedjelju, kada se očekuje znanstvena radionica Zemlje zabave iz Pule i disco zabava uz DJ Ved Lemar i Betty.

U drugom tjednu program uvijek starta u 17 sati. Kuća Djeda Mraza priprema svaki dan nešto novo – uz nezaobilazne radionice, bit će dječji aerobik i face painting s Valentinom, zatim izrada anđela od novinskom papira i štipaljki uz pomoć Helge te Mirjane i Vanese iz Glasa Istre u utorak, kada će se posijati pšenica u društvu Bake Mraz. Modeliranje balona na programu je u srijedu, mađioničarski program Magic Albina „Čarobni patuljci“ bit će u četvrtak, a izrada ogrlica na redu je u petak. U subotu i nedjelju, 17. i 18. prosinca, kušat će se med pčelice Maje s Jasminkom, pjevati talijanske pjesmice s Ileanom i isprobati blagdanske frizure uz pomoć frizerki Lorene i Jelene.

Potom od ponedjeljka, 19. prosinca, mališani će dolaskom u Kuću Djeda Mraza imati priliku izrađivati ukrase za bor od filcane vune pod vodstvom Vltave, udruga Vika dovest će u utorak vile i vilenjake zimskog solsticija, kada će se prikazati i igrokaz „Propale podvale“ na kojem će, kao gosti, pjevati učenici Osnovne škole Vižinada. Ester, Maja i Nevenka objasnit će u srijedu igrokazom zašto je Djed Mraz došao baš u Kaštelir. Taj će dan u Kuću doći i Djed Mraz – glavnom i bradom!

U četvrtak, 22. prosinca, ponovno su na redu od 17 sati radionica, igraonica i pisanje pisama. Mladi gosti moći će se tog dana i urediti retro punđama i pletenicama koje će raditi Marina i Nevenka, dok će za face painting biti zadužena Nataša. Uređenje noktiju slijedi u petak, uz pomoć Jadranke i Lorene. 

Na Badnjak i za Božić bajkovita Kuća Djeda Mraza uzet će pauzu, da bi ponovno otvorila svoja vrata u ponedjeljak, na blagdan sv. Stjepana u 16 sati. Tad će patuljak Nenad izvesti foto session „Smiješak, snimamo!“. Posljednjeg dana, 27. prosinca, od 16 sati na programu je dječja novogodišnja lutrija, naravno uz pregršt zabave na radionicama i u igraonicama.

Ulaznica košta 20 kuna i uključuje razglednicu i čarobnu patuljkovu kapu s amblemom Kuće Djeda Mraza te čarobni čaj i slatkiše ili grickalice. Roditelji nemaju čarobnu kapu, pa je njihova ulaznica 10 kuna. Kad dječica ponovno dođu trebaju ponijeti svoju kapu i ulaznica je tada samo 10 kuna. Organizaciju potpisuju Kreativne Kaštelirke – Kreke, zajedno s Općinom i Turističkom zajednicom Kaštelir-Labinci. Detaljan program dostupan je na Facebook profilu https://web.facebook.com/KucaDjedaMrazaKastelir/.(T. KOCIJANČIĆ)

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter