Umjesto hotela autokampovi ili turističko naselje?

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Hidrobaza, jedna od četiri lokacije razvojnog projekta Brijuni Rivijera, uskoro bi mogla biti prenamijenjena, odnosno, bolje rečeno, prenamijenili bi se smještajni kapaciteti.
Naime, kako nam je potvrdila direktorica Brijuni Rivijere Sanja Švarc, razmišlja se da bi na lokaciji Hidrobaze, izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Pule došlo do promjene tako da bi se umjesto hotela s četiri zvjezdice izgradili luksuzni autokampovi ili pak turističko naselje. Usto od prvobitnih tisuću postelja, smještajni kapacitet bi se u autokampovima povećao na 1.200.
 
Podsjetimo, Hidrobaza se nalazi na krajnjem sjeverozapadnom dijelu Pule, jugoistočno od Brijuna. Na površini od 37 hektara GUP-om Grada Pule određena je ugostiteljsko-turistička zona na oko 14 hektara i zona sportsko-rekreacijske namjene na oko 23 hektara. Prvobitna ideja bila je da se na tom području izgrade hoteli s četiri zvjezdice, ukupnog kapaciteta tisuću postelja, a sada se zbog interesa potencijalnih investitora ide u izmjenu smještajnog programa.
 
Direktorica Sanja Švarc kaže da sami autokampovi ili turističko naselje još nisu konačno definirani te da se sada predlažu tri moguće varijante.
- Predloženih rješenja ima tri i to zona T1 u kojoj bi se izgradili isključivo hoteli. Zatim zona T2 koja bi obuhvatila turističko naselje i zona T3 koja predviđa izgradnju autokampa i to sve na površini od 18 hektara. Ostale zone obuhvata lokacije namijenjene su sportu i rekreaciji te kupalištu. Težnja k cjelogodišnjem radu podrazumijeva sadržaje koji će i nakon završetka standardnog perioda turističke sezone privlačiti okolno stanovništvo. To su široka paleta sportskih sadržaja, šetnice, lungomare s pratećim objektima. Usto predviđeni su heritage i wellness sadržaji, trim staze te drugi sadržaji poput uređenih igrališta za djecu i slično, kaže Švarc. (Cristian Bruno GALIĆ)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

Podijeli: Facebook Twiter