Umjesto biser, grad devastirana prazna školjka

Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš (B. PETROVIĆ)
Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš (B. PETROVIĆ)

"Uz niz gospodarskih problema i turističkih nedorečenosti kojima Pula obiluje, smiješno je i žalosno aktualizirati promjenu imena pulskih osnovnih škola i vraćati se 70 godina u prošlost, produbljujući svjetonazorske razlike", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik pulskog HDZ-a Zrinko Kajfeš, osvrnuvši se na nedavni prijedlog pulskog SDP-a o vraćanju nekadašnjih imena na pulske osnovne škola.

Istaknuo je da bi se vlastodršci trebali baviti rješavanjem gospodarskih problema te pokrenuti ogromne gospodarske, turističke, prostorne i kulturne potencijale koje grad ima.

- Nažalost, ti su potencijali potpuno neiskorišteni i Puljani se srame zapuštenog izgleda grada, a turisti se čudom čude kako izgleda područje oko Arene, kružnog toka, rive, kupališta, rekao je Kajfeš, dodajući da je Pula biser, ali da neodgovornim i krivim konceptom razvoja aktualna vlast pretvara Pulu u ruiniranu i devastiranu praznu školjku bisernicu.

Istaknuo je, među ostalim, da se nedovoljno izdvaja za poticanje gospodarstva i pokretanja mladih na poduzetništvo i da je njihov prijedlog da se sredstva za poticanje poduzetništva višestruko povećaju. Da se aktualna gradska vlast na čelu s Borisom Miletićem ponaša neodgovorno, rekao je i Marino Roce, dopredsjednik pulskog HDZ-a, navodeći primjer Valelunge, a osvrnuo se i na takozvani "zlatni kilometar" obilaznice. Rekao je da bi netko konačno trebao objasniti zašto je u prvom navratu koštao 45 milijuna kuna, a sada, vidi se, košta upola manje. Ivica Butorac se pak osvrnuo na održani Outlook festival, kazavši da mu je drago što je zarađeno 80 milijuna kuna, no istaknuo je da, kako već godinama tvrde, jedino grad Pula nema koristi. Kazao je da se na tom primjeru vidi klasičan obrazac kojim IDS upravlja gradom, a to je kad da se radi o trgovačkom društvu. Zatražio je da se ubuduće transparentnije daju koncesije, a ne da ih dobivaju oni koji su na neki način povezani s IDS-om. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter